El Govern Francès busca consens ampli per guanyar la partida al senglar.

6 setembre, 2018

Denis Boglio – Solsona – 06/09/2018

 

El Govern Francès acaba d’anunciar la creació d’un comitè de lluita contra els danys cinegètics. Sota la pressió dels sindicats agraris, el
Ministre de l’Agricultura gal·lès ha creat aquest comitè agrupant sindicats i patronals agràries, federacions de caçadors, sindicats de propietaris forestals (privats i públics), institucions responsables de la regulació i control de la caça així com el conjunt d’administracions implicades.

El 90% dels danys, localitzats geogràficament en el 15% del seu
territori, han arribat a nivells insostenibles tant pels pagesos com per la seguretat viària i aquest comitè haurà de proposar noves mesures per fer-hi front, amb l’objectiu de reduir a la meitat els danys d’ara fins a l’any 2021. Es fa en un context de tensions entre federacions agràries i de caçadors en l’àmbit nacional, que s’han públicament i mútuament acusat d’acomodar-se de la situació, uns per justificar unes indemnitzacions creixent i altres per garantir el manteniment de poblacions suficients d’animals per les seves caceres. L’Administració espera amb aquest pas, crear un espai de diàleg que calmi els actors principals i que pugui generar propostes de consens davant d’aquest problema important.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.