Actualitat

Èxit rotund de la 1a fira de caça de Sant Fruitós de Bages

Redacció 29/06/2014 Sant Fruitós de Bages

La primera fira de caça de Sant Fruitós de Bages ha esdevingut un èxit en tots els sentits i ha comptat amb unes 4.000 visites.

Una excel·lent organització de la Societat de caçadors de Sant Fruitós de Bages recolzada per l’Ajuntament, la Diputació de Barcelona, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, la Federació Catalana de Caça i la seva Representació Territorial de Barcelona, el Consell Comarcal del Bages, l’Agrupació de caçadors de Catalunya i el col·lectiu de caçadors en general, ha fet possible el naixement d’aquesta primera fira ubicada al cor de Catalunya.

esmorzar
l’esmorzar

Tot i que les nuvolades de primera hora del matí amenaçaven ruixats i tempesta el dia s’ha obert i ha fet lluir la fira amb tot el seu esplendor, atraient un important nombre de visitants.

La organització ha enfocat la fira, ubicant un programa ple d’activitats per bona part del municipi Fruitosenc, que ha fet que els visitants anessin d’una banda a l’altra donant vida a l’acte durant tota la jornada. Així doncs, al pavelló s’hi podien trobar empreses del sector i estands d’organitzacions relacionades amb la caça, a la zona del bosquet hi havia els compartiments dels gossos amb més de 230 cans de diferents races caçadores, la zona de bar i algun estand de clubs i el punt d’informació. En uns altres camps hi havia el recorregut de caça, el camp de tir amb arc, s’hi ha fet una exhibició de treball amb gossos de rescat i un concurs de gossos de mostra, tots ells seguits amb molta expectació. Les parades d’artesania i gastronomia unien els diferents sectors tot fent més agraïdes les passejades.

Durant la jornada, també s’han exposat per megafonia un seguit de ponències molt interessants relacionades amb la temàtica cinegètica.

gossos
Gossos de caça
faristol
Inauguració de la Fira

En declaracions a Cinegeticat, el President de la Societat de caçadors de Sant Fruitós de Bages, Cándido Pérez, ha comentat que està satisfet i molt content pel desenvolupament de la fira, una fira que fa molt de temps que s’està preparant i que avui ha vist recompensat tot l’esforç i el treball que hi ha dedicat la organització. També ha deixat palesa la intenció de continuar aquest projecte amb el mateix criteri d’aquesta primera edició i sota el lema de defensar la caça per damunt de tot i fer-la participativa a tothom, celebrant la Fira de caça de Sant Fruitós de Bages anualment en l’últim diumenge de juny. Per últim, ha volgut ressaltar l’actitud de tothom i la implicació i recolzament de tots els organismes oficials, però sobretot dels mateixos membres de la organització, que han treballat de valent des de fa molts dies i fins al final.

D’altra banda, en declaracions a aquest mitjà, el President de la Federació Catalana de Caça, el Senyor Paco Piera, s’ha mostrat orgullós de veure com sorgeixen iniciatives en pro a la caça en uns moments difícils per a tothom i ha comentat que aquesta fira, a part d’estar molt ben organitzada, està situada en un lloc estratègic i molt ben comunicat, al centre de Catalunya. També ha volgut fer esment a què, en els 5 anys que fa que treballa al capdavant de la Federació Catalana, finalment s’han acabat per aprovar el que anomena “la maneta” dels decrets pendents, “gràcies a la implicació de tot el DARPM, dirigit pel conseller Pelegrí, fent una menció especial al President Mas, qui sempre s’ha mostrat sensible amb el col·lectiu i ha ha col·laborat molt en temes de caça”. Els 5 temes als que es refereix Piera i sobre els quals s’ha avançat normativament són el control de paranyers, carn de caça, fringíl·lids, emergència cinegètica i nuclis zoològics.

Tant l’Alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés, com el Cap dels Serveis Territorials d’Agricultura a Barcelona, el Senyor Marià Morera han valorat molt positivament les paraules de Cándido i de Piera, així com aquesta iniciativa, i han reconegut l’esforç que suposa organitzar actes d’aquesta magnitud, oferint tot el seu suport i convidant a la ciutadania a participar en aquestes fires per acostar el món caçador als que no el coneixen.

Així doncs, es pot afirmar que ha nascut una nova fira de caça al centre de Catalunya que mantindrà viva l’activitat en època d’estiu.

stand cinegeticat
www.cinegeticat.cat

 


Deixa un comentari

MussapPublicitat