Notícies

21 maig, 2018

La 15a edició de la Fira del Caçador de Solsona torna a agafar el ritme.

   
Miquel Badia - Solsona - 21/05/2018

Després de l’odissea de la passada edició, el treball dels col·laboradors i socis capitanejats pel president de la Societat de Caçadors, Tomás Madruga i gràcies al retorn dels suports institucionals com ara la presència de l’Alcalde de Solsona, David Rodriguez i l’ajuda de la Federació Catalana de Caça i la Territorial de Lleida, s’ha tornat a agafar el ritme per mostrar una bona fira de caça i que mira amb optimisme les pròximes edicions.

[caption id="attachment_5012" align="aligncenter" width="474"] Autoritats inaugurant la fira 2018[/caption]

A la inauguració de la Fira, Madruga va dirigir un minut de silenci en memòria de Miquel Garcia Gangolells, membre de la Societat de Caçadors de Solsona, que va morir aquesta passada setmana a l’edat de 57 anys.

12 estands vestien el recinte firal, entre ells n’hi havia de roba, de destinats als gossos i complements, remolcs, menjar, pintures, bijuteria i una espectacular carpa amb un simulador de tir que la Federació Catalana de Caça munta a cada fira i que va tenir un degoteig constant de participants. També, com a novetat, hi va haver una petita representació de vehicles 4x4 i la Trobada de resistència de pinsans, passerells, caderneres i verdums que va organitzar la Societat Ocellaire El Passerell. Aquesta incorporació dels amants dels ocells fringíl·lids en el marc de la Fira del Caçador va esdevenir tot un encert, ja que va congregar més assistents mentre que el cant dels ocells va servir de fil musical de la Fira.

[caption id="attachment_5013" align="alignleft" width="300"] ambient de la fira[/caption] [caption id="attachment_5014" align="alignright" width="300"] box amb els gossos de caça[/caption]              

Tot i així, l’essència de la fira continua essent el GOS CAÇADOR, i un any més,  es va superar el centenar de cans exposats. La novetat, molt ben acollida pels gossers i propietaris dels gossos exposats, va ser el muntatge d’una carpa destinada únicament als animals, que va cedir la Diputació de Lleida. Els visitants van poder observar les següents races de gossos caçadors: Podenc, Ca Eivissenc, Gran Gascogne Saintongeois, Jack Terrier, Griffon Bleu de Gascogne, Briquet Griffon Vendéen, Anglo-Française, Setter Anglès, Teckel, Fauve de Bretagne i altres de creuats.


18 maig, 2018

Assegura’t contra els animals!

   
Redacció - Manresa - 18/05/2018

Assegura’t contra els animals!

En els darrers anys han augmentat notablement els accidents de trànsit relacionats amb la fauna salvatge (senglars, cabirols, cérvols, daines,...).

Cada any hi ha més de 1.000 accidents a les carreteres de Catalunya amb fauna salvatge i, des de l’entrada en vigor de la modificació de la Llei de Trànsit l'any 2015, la responsabilitat d’aquests accidents ja no recau sobre les Societats de Caçadors, excepte en els següents casos:

  • Serà responsable dels danys a persones o béns el titular de l’aprofitament cinegètic o, en el seu defecte, el propietari del terreny, quan l’accident de trànsit sigui conseqüència directa d’una acció de caça col·lectiva d’una espècie de caça major portada a terme el mateix dia o que hagi conclòs dotze hores abans del fet.

                 

  • També podrà ser responsable el titular de la via pública on es produeixi l’accident com a conseqüència de no haver reparat la tanca o per no disposar de la senyalització específica d’animals solts en trams amb alta sinistralitat per col·lisió de vehicles amb els mateixos.

Vist que amb la nova normativa els accidents ja no es consideren sempre responsabilitat del vedat de caça, sinó només quan es compleixen certes condicions, esdevé més necessari que mai, doncs, assegurar que estem coberts en totes les situacions d'accidents amb espècies cinegètiques. Per això, ja hi ha al mercat diferents asseguradores que ofereixen aquest servei: una assegurança que cobreix a tercers de manera ampliada i qualsevol accident que es pugui patir amb un animal cinegètic. Conscients d'aquesta situació i, per evitar que el conductor del vehicle s'hagi de fer càrrec del cost de la reparació, l'agència d’assegurances Moisès Picanyol, amb una llarga experiència amb aquests casos, ja ofereix des de fa temps aquesta cobertura en les seves pòlisses.

Moisès Picanyol Badia - Agència d’assegurances Nª registre: CO46839391167X 
Tel.: 648015187  Info@mpicanyol.com

Mentre no es modifiqui la xarxa viària ni es facin passos de fauna eficients, Cinegeticat aconsella que totes les pòlisses disposin d’aquesta cobertura per accidents amb fauna per tal d’evitar sorpreses.


15 maig, 2018

JORNADA GASTRONÒMICA i CONCURS A LA VISTA!

   
Redacció - Cardona - 15/05/2018

El restaurant Casa del Bosc (ubicat a dins del Parc Natural del Montseny) repeteix l’edició Jornades Gastronòmiques de Caça.

Després de l’èxit absolut de la primera edició celebrada l’any passat, enguany el propietari del restaurant, Xavier Pericas impulsarà, del 2 de juny a l’1 de juliol i amb més força que mai, la II edició.

Una nova edició que comptarà amb un interessant menú degustació de fins a 30 plats elaborats amb carn de caça que de ben segur no deixarà indiferent als seus comensals. El coktail gastronòmic de la mà d’un bon xef; elaborat amb carn de molt bona qualitat, productes de proximitat, KM0, 100% natural, ecològic, tot maridat amb vins del celler Parés-Baltá i emmarcat en un paratge natural té l’èxit garantit!

Des de Cinegeticat repetim la col·laboració i, a més, oferim un concurs amb un premi d’un dinar per a dues persones a les Jornades gastronòmiques de caça per a les dues primeres persones que encertin els noms i la relació dels plats de la imatge.

Salut i bona cuina!

 

      Bases participació concurs:

o    El concurs comença el dia 10/05/2018 i finalitza un cop es publiqui el guanyador.

o    El primer que l’encerti guanya el premi.

o    Les respostes s’han de fer al post del concurs de la pàgina de Facebook Cinegeticat.

o    Només es pot presentar una resposta per participant.

o    Facebook no té cap responsabilitat sobre el concurs ni el promociona.

o    Cinegeticat es reserva el dret d’admetre o no com a vàlides les participacions si el perfil no és real o es detectés que és fraudulent.

o    El guanyador/a s’anunciarà a la pàgina web cinegeticat.cat i llavors es compartirà la publicació al Facebook de Cinegeticat.


15 maig, 2018

Parleu de caça!

   
Redacció - Cardona - 15/05/2018
Cada cop hi ha més societats de caçadors que aprofiten els mitjans de comunicació locals per divulgar el balanç de la temporada de cacera i les activitats realitzades al medi, contribuint així a donar a conèixer l’activitat cinegètica a tots els àmbits, no només als relacionats amb la caça.

Des de Cinegeticat sempre hem treballat en aquest sentit, amb l’objectiu de poder oferir a la societat una visió més real del que és i representa la caça a Catalunya. Per això, fem una crida als caçadors a què facin arribar articles als mitjans de comunicació sobre les tasques que duen a terme com a col·lectiu.

A continuació adjuntem l’escrit d’enguany de la Societat de Caçadors de Solsona i Comarca:

Gràcies per compartir.

Com cada any, aprofitem que s'ha acabat la temporada 2017-2018 de caça per fer-ne un petit balanç al Solsonès: la sequera menys pronunciada de l'estiu 2017 ha fet que més animals s'hagin quedat a les parts més altes de la comarca aquest hivern. Tot i això, les captures realitzades per les nostres societats de caçadors s'han mantingut en alguns casos i s'han incrementat en molts altres. Les poblacions de senglars segueixen augmentant ràpidament (+10% de captures de mitjana anual a nivell nacional), i al darrere el cabirol (+20%), generant una gran pressió sobre els cultius. La nostra missió de servei a la pagesia fa que orientem al màxim possible les accions de cacera, especialment les batudes de porc senglar allà on els camps pateixen més. N'hem realitzat més de 40 a sol·licitud dels pagesos del Solsonès.

El col·lectiu de caçadors és una realitat social important: la comarca compta amb varies desenes de vedats de més de 30 entitats diferents, que son espais on la caça esta reglamentada i reservada a qui sigui membre o bé estigui autoritzat pel titular del coto. Al igual que moltes altres associacions esportives o culturals, la caça genera una intensa vida social a traves de les seves activitats.

La natura i el territori són la nostra passió. En la nostra activitat, som tots iguals, i els més grans transmeten als més joves la seva experiència del bosc i dels animals, així com un coneixement molt precís de la nostra comarca, amb històries per cada vall, cada turó, cada masia, cada camí. Som els primers guardians de la cultura rural i de l’equilibri de la natura al nostre entorn. Tot i que el nostre col·lectiu estigui envellint, ens dona molta alegria i esperança veure incorporar-se nous joves  cada temporada.

No podríem fer la nostra feina i gaudir de la nostra passió sense la confiança dels propietaris de finques, que any rere any ens encarreguen la tasca de mantenir l'equilibri natural als seus terrenys. I agraïm també a tota la resta d'usuaris dels nostres camins i boscos que algun dijous o diumenge ens hi han trobat i han compartit el terreny, des del més gran respecte mutu amb el que cadascú pot gaudir de la natura a la seva manera.

Farem com anual cada any la nostra festa el diumenge després de la Fira de Sant Isidre i us hi esperem amb il·lusió per venir a compartir una estona amb nosaltres.

Societat de Caçadors de Solsona i Comarca.
 

8 maig, 2018

Torna el 6×5 de Tinyloc!!

   
Tinyloc ofereix equips de telemetria, drons, ràdio tracking i GPS, per a localització de fauna, ja sigui caça o conservació.

7 maig, 2018

Primer cas d’aquest any de Cephenemyia stimulator a Catalunya

   
El primer cas d'enguany s'ha detectat a la Catalunya Central.

7 maig, 2018

Celebrada l’Assemblea General de la FCC

   
200 assistents a l'Assemblea General de la FCC celebrada aquest passat dissabte al Sant Benet de Bages.

3 maig, 2018

Nova cita pels gossers de Teleseguidor

   
Aquesta serà la VI trobada tècnica que l'empresa organitza per atendre les opinions i demandes dels usuaris per tal d’anar millorant els equips

3 maig, 2018

La FCC celebrarà la seva assemblea general al Món Sant Benet

   
Les societats de caça federades tenen una cita el proper 5 de maig al Monestir de Sant Benet de Bages

27 abril, 2018

Programa Fira Caçador de Solsona i Comarca 2018

   
Prova de rastre dissabte i fira diumenge. No hi falteu!