Notícies

19 maig, 2014

WWW.CINEGETICAT.CAT veu la llum

   
Un nou pas de l'empresa Cinegeticat. Gestió, caça i equilibri S.L.

10 maig, 2014

Accidents amb espècies cinegètiques

   
Per fi, una mica d'enteniment!

29 abril, 2014

III Trobada de colles del senglar d’Osona i rodalies

   
Les novetats d'enguany van ser la prova amb gos atraillat sobre rastre de senglar i la prova monogràfica de gossos de la raça Porcelana, organitzada pel club del porcelana.

22 abril, 2014

Captures de depredadors

   
Després de molt temps demanant una regulació per poder controlar les espècies depredadores, ara surt una normativa que així ho regula.

8 abril, 2014

El Senglar a l’alça

   
Tot i la davallada de nombre de caçadors, cada cop es cacen més senglars

5 abril, 2014

ORDRE DE VEDES 2014 -2015

   
Ordre on es fixen les espècies objecte d'aprofitament cinegètic, els períodes hàbils de caça i les vedes especials per a la temporada 2014-2015 en tot el territori de Catalunya.

28 març, 2014

Agents rurals

   
Poden denunciar irregularitats urbanístiques?

28 març, 2014

El Porc Vietnamita genera Alarma

   
Amb la nova ordre de vedes, el PORC VIETNAMITA, es podrà caçar sense haver de demanar permisos excepcionals.

15 març, 2014

Dos detinguts per robar 439 truites en una piscifactoria

   
Dos detinguts per robar 439 truites en una piscifactoria  08 de febrer del 2014 Dos joves van ser acusats per robar 439 truites en una piscifactoria de Ponts. Els dos assaltants van accedir a les instal·lacions saltant la paret que rodejava la piscifactoria i posteriorment xafant una balla van poder entrar als diferents estancs on estaven les truites. Hores després de que es trobessin els culpables el responsable de la piscifactoria va denunciar la deseparició de les truites. Els dos joves podran ser citats a declarar i la Guardia Civil investigarà el cas per si els arrestats poden formar part d’una banda organitzada. Font: DIARI El Segre

10 març, 2014

Ajudes per la prevenció d’incendis

   
El Govern destina un milió d’euros per a la prevenció d’incendis forestals a les urbanitzacions 1.    El Govern ha aprovat destinar un milió d’euros, amb càrrec a pressupostos d’exercicis futurs, per atendre la convocatòria de subvencions per al tractament de la vegetació en les urbanitzacions afectades per la Llei 5/2003 per als anys 2014 (500.000 €) i 2015 ( 500.000€) de prevenció d’incendis. 2.    Aquestes subvencions donen compliment a l’esmentada Llei, que estableix les mesures de prevenció d'incendis forestals pel que fa a les urbanitzacions que no tenen una continuïtat immediata amb la trama urbana i que estan situades a menys de 500 metres de terrenys forestals, i a les edificacions i a les instal·lacions aïllades situades en terrenys forestals. 3.    Les franges de protecció perimetral tenen una doble funció. Per una banda, serveixen per mitigar l'acció d'un foc provinent de la zona forestal per facilitar les tasques d'extinció i, d'aquesta manera, salvaguardar la urbanització i les persones. Per l'altra, aquestes franges han de prevenir l'avanç d'un incendi originat dins de la urbanització mateixa i evitar que s'estengui cap a la massa forestal. 4.    Les convocatòries d’ajudes inclouen les subvencions tant als treballs d’obertura de noves franges de protecció en urbanitzacions, com als manteniments dels treballs executats en anteriors convocatòries. Font: Departament d’agricultura de la Generalitat de Catalunya