Actualidad

Pruebas de trabajo con perros de rastro sobre liebre en Cassà de la Selva

Albert Turró – Cassà de la Selva – 23/04/2018

RESUM PROVES DE TREBALL GOSSOS DE RASTRE LLEBRE CASSA DE LA SELVA 2018

el pasados dies 17 i 18 de març del 2018 es va celebrar la vuitena edició de la trobada de llebrers a Cassà de la Selva. L’organització formada per la Societat de Caçadors i el Club del Porcelana és el principal motiu de què ja faci tota aquesta colla d’anys que es fa i que sigui un èxit, tant per la bona assistència de públic com pel bon ambient esportiu que es respira, no competitiu com es va proposar l’organització des dels inicis.

Per explicar el transcurs de la prova s’ha de dir que vam tenir una climatologia favorable perquè els gossos poguessin demostrar la seva vàlua i es pot dir que un any més tots els participants van poder aixecar llebre, amb més o menys ajuda de l’organització perquè el nivell dels gossos en aquestes proves encara es força baix.

El primer lote de perros del sábado estaba formado por de perreros donde había Sabueso Español, Ariegois i gossos creuats però anaven molt ben avinguts excepte en el moment de començar, tot i que després van ajuntar-se per aixecar la llebre i la van empaitar fins a finalitzar el temps, llàstima que va marxar el contrari del lloc que es pensava i el públic només va veure la llebre una vegada.

El segundo lote también estaba formado por dos perreros con Sabueso Español. Un dels gossers va aixecar la llebre dels seus peus tot i que els gossos ja i anaven amb bon rastre però aquesta va aconseguir despistar als gossos en passar molt a prop d’una casa. Van seguir treballant i a prop d’acabar el temps van aixecar una altra llebre al mig d’un camp i va ser vista pel públic.

El tercer lot era formado por un Gosser con Bassets Azul, que li va tocar engegar força tard i no trobava bon rastre tot i que els gossos marcaven de tant en tant amb molt bona veu fins que van arrencar, però era una llebre molt petita i el gosser i jutge van decidir treure els gossos perquè no l’agafessin, van tenir temps d’arrencar una altra llebre però es va dirigir cap a un camp d’userda molt alta on els bassets tenien molta dificultat i la van perdre.

El primer lote del domingo fue de Bassets Faus y comenzaron en un campo sin vegetación y no tocaban rastro pero al entrar en bosque enseguida arrancaron una liebre, el grup de gossos es va partir i semblava que havien aixecat dues llebres però després es van anar ajuntant, van fer un bon treball tenint en compte les carreteres i canvis de direcció que feia la llebre, la van perdre en un camp de raigràs molt alt on els Bassets tenien dificultats per a treballar.

El segundo lote era de beagles, els gossos caçaven molt intensament i anaven tocant rastre en el camp om van començar, es van dirigir cap a bosc però no van aconseguir arrencar la llebre fins al moment exacte que s’acabava el temps, que la van arrencar i encara vam poder sentir un bon empait i veure la llebre, encara que no pogués puntuar.

El tercer lot amb la dificultat de l’hora que li va tocar va aconseguir també arrencar una llebre. Vam deixar anar en un camp on el rastre s’havia esborrat i vam decidir anar tirant més avall on s’havia vist una altra llebre, en desplaçar-nos els gossos anaven tocant rastre sense poder seguir bé, però en arribar al cap d’avall la van arrencar fins a arribar a una carretera on es va veure pel públic però allà la van perdre.

Una nueva edición de la prueba de trabajo con perros de rastro sobre liebre que ha sido todo un éxito y que une los llebrèfils fora de temporada de cacera.


MussapPublicidad
UN %re blogueros les gusta esto: