Actualitat

125è aniversari de la Societat de Caçadors La Rama

Miquel Serra – Ripoll – 12/12/2018

125 anys de la fundació de la societat de caçadors i pescadors La Rama (Ripoll)

Enguany se celebren 125 anys de la fundació de la Societat de caçadors i pescadors La Rama (1893-2018) de Ripoll, societat fundada pels amants d’aquestes aficions amb l’objectiu de regular el desenvolupament de les activitats.
Per celebrar aquest aniversari, La Rama ha organitzat un conjunt d’esdeveniments commemoratius ja des de l’inici de temporada.

Així, el passat 23 de setembre es va dur a terme una TIRADA GENERAL al plat, amb nombrosos obsequis per a tots els participants. Va ser una tirada amb molt d’èxit d’assistència i es va gaudir d’una jornada de festiva germanor.

També el passat 27 d’octubre es va celebrar el CAMPIONAT PROVINCIAL DE CAÇA MENOR AMB GOS, un acte que també va comptar amb un important èxit de participació i organització.

El dissabte 24 de novembre es va organitzar una BATUDA DE SENGLAR amb totes les colles veïnes. L’hora de trobada va ser a les 7, en diferents llocs per la quantitat de participants que s’esperava: a una gasolinera de Ripoll la colla local, la de Sant Joan de les Abadesses, la de Besora/Vidrà i la de Queralbs, al local social d’Ogassa la colla local i la de Les Llosses i a Campdevànol la colla local i les de Ribes de Freser i Gombrèn. La batuda va aplegar uns 120 participants i es va tancar un espai aproximat des de Ripoll fins a Ribamala i d’allà fins a gairebé Ogassa, Ribes de Freser, Campdevànol i Ripoll. El servei de “postors”, que va nomenar la Colla de Ripoll, va funcionar a la perfecció i es va acompanyar a cada caçador a la seva parada. Quan tothom estava a punt es va donar ordre d’aviar les 6 canilles participants. Aviat empaits i trets es van sentir amb més o menys èxit. A dos quarts de dues es va donar ordre de començar a recollir gossos i retirar les peces abatudes, que van ser un total de 18 (colla Campdevànol 5, colla Ripoll 5, colles Ogassa més Les Llosses 4, i colla Besora/Vidrà 4). Cap a les 3 de la tarda es va culminar la jornada amb un dinar de germanor al restaurant Can Costa d’Ogassa.

Per acabar els actes d’aquests 125 anys d’existència, La Rama encara té previst organitzar el dia 22 de desembre el CAMPIONAT NACIONAL DE CAÇA DE BECADA.

Felicitem des d’aquí a la Societat La Rama per aquest 125è aniversari, un període en què han dut a terme nombroses accions pel manteniment i desenvolupament de la caça i la pesca al Ripollès. Esperem i desitgem que pugueu seguir fent aquesta tasca molts anys més.


Deixa un comentari

gif cinegeticatPublicitat