Actualitat

15 anys de Cacera de les Dones

Xavier Sala – Girona – 03/11/2017

La XV edició de La Cacera de les Dones supera el record de l’Associació de Caçadors de Besalú – Sant Ferriol.

Foto de grup

La cacera, que es va celebrar el passat diumenge 29 d’octubre als paratges del Pi de Sant Josep i La Creu Blanca, va reunir més de 80 caçadors d’arreu del territori català i va comptar amb la participació de 32 dones caçadores.

Un any més, i ja en van 15, la bona organització d’aquest grup de dones caçadores capitanejades per la incombustible Rosa Bota, va permetre celebrar l’esperada Cacera de les Dones. Enguany el bucòlic municipi medieval de Besalú va ser l’afortunat escenari que va acollir l’esdeveniment.

Les amfitriones d’aquesta edició han estat l’Elena Boet i l’Imma Pilo, que amb la inestimable ajuda i col·laboració de la Colla de Besalú – Sant Ferriol van poder oferir als assistents una cacera segura, ben organitzada i que va reflectir l’essència de les batudes tradicionals de la Garrotxa.

En aquesta ocasió, la meteorologia va respectar l’acte i es va poder gaudir d’un bon dia de cacera on, des de primera hora, els més de 70 gossos que conduïen una dotzena de gossers no van parar d’empaitar i setiar senglars als típics boscos impenetrables d’aquelles obagues, la qual cosa va fer que de principi a fi de la batuda espeteguessin trets (fins a una seixantena) arreu de la batuda. El resultat final va ser de 16 senglars abatuts que, un cop recollits, es van portar a la cabana dels caçadors.

Per acabar la jornada, es va fer el dinar de germanor al Restaurant Can Quei de Besalú i com ja es habitual es va procedir a fer el sorteig de tots els regals i detalls que van oferir els col·laboradors de manera totalment desinteressada. En el mateix dinar, l’anterior amfitriona, Mari Carme Alvaredo va passar el relleu (quadre) a l’Elena Boet, que el deixarà a la Colla de Besalú – Sant Ferriol fins a la pròxima edició, a la Cacera de les Dones 2018.

L’edició 2017 es va donar per finalitzada amb l’agraïment per part de totes les dones a tots els participants, col·laboradors, gossers i gossos i Associació de caça de Besalú – Sant Ferriol.

COL·LABORADORS

Armeria Escatidor
Banyoles
 
Armeria l’Isard
Terrassa
 
Armeria Muñoz
Celrà
 
Armeria Punt de Mira
Figueres
 
Can Surreyes
Llers
 
Carnisseria Santi
Bellcaire d’Empordà
 
Casa Mas
Castellterçol
 
Clínica Saurina
Girona
 
Cocolina
Llançà
 
Colla del senglar Besalú – Sant Ferriol
 
Colla del senglar Canyamars - Dosrius
 
Colla de Colera
 
Colla de Navès
 
Colla del senglar Sant Miquel de Campmajor
 
Eduardo Catalan
Figueres
 
Escultura Jaume Costal
Bascara
 
Estanc nº 8
Figueres
 
F. Palma instal·lacions
L’Escala
 
Hotel Montecarlo
Roses
 
Italian Factory
Palafrugell
 
Joieria Boris
Figueres
 
Senglar de Girona
Fornells de la Selva
 
Vivers Marti
Vila - Sacra
 
Revista Cinegeticat 

Deixa un comentari

MussapPublicitat