Actualitat

16 edicions i 16 senglars a la cacera de les dones

Eduard Melero – Espinelves – 29/10/2018

XVI Cacera de les Dones

Espinelves, bell poble de la comarca d’Osona d’uns dos-cents habitants, conegut per la seva popular Fira de l’Avet i ubicat en plena zona Montseny – Guilleries, fou l’escollit per a celebrar la XVI edició de la cacera de les dones el passat 21 d’octubre. Fa 16 anys que Rosa Bota impulsa sense descans aquesta cacera a Catalunya per a potenciar la presència femenina al món de la caça i el cert és que ha conseguit consolidar aquest esdeveniment anual amb èxit. De fet, la original proposta ha creat tendència i ara també la Federació organitza caceres de dones arreu del territori.

Aquesta edició de la cacera fou organitzada per l’amfitriona d’Espinelves, Cristina Cobos, amb l’inestimable ajuda de l’Ajuntament del poble, la Societat de Caçadors d’Espinelves, la Colla de Seva i la fundadora d’aquesta bonica festa, Rosa Bota. Una vegada més, la cacera va resultar un èxit de participació.

Després de l’esmorzar casolà celebrat al pavelló del poble, es van repartir les armades. Al voltant de les 10 del matí es va iniciar la batuda on hi varen participar un total de 70 caçadors i caçadores i un centenar de gossos (rastre, podencs i altres), que van batre peculiars paratges com el del sot de la neu, coll s’apomera, el pi, vernecs, collet de les estaques o el coll del buc.

Tot i que la tardor ja era ben entrada, el dia va oferir un ambient assolellat i amb bona temperatura. Durant tot el matí, el clapir dels gossos empaitant va ser present a tots els paratges i els lladrucs a seti i els trets dels colleters tenien distrets a tots els participants. Al final de la batuda es van cobrar 16 senglars i 3 cabirols, una xifra especial ja que es tractava de la 16a edició d’aquest esdeveniment i, a més, el número 16 va anar sortint en diferents converses durant tota la jornada.

Un cop recollits els gossos, tots els participants es van dirigir al Restaurant Els Cortals de Sant Hilari Sacalm, on es va fer la foto de grup i es va fer el dinar de germanor. En acabar, com és costum, es va celebrar el sorteig dels regals dels col·laboradors i l’anterior amfitriona Elena Boet (Besalú) va passar el relleu (quadre) a l’amfitriona actual Cristina Cobos. Va finalitzar la jornada amb els agraïments a tots els col·laboradors, participants, gossers i en especial a Josep Blanquera, president de la Territorial de Girona de la FCC, perquè en aquesta ocasió hi han estat presents i han col·laborat entregant una samarreta a totes les dones caçadores.


Deixa un comentari

gif cinegeticatPublicitat