Actualitat

1a trobada nacional de jóvenes cazadores

Redacció – UNAC – BCN – 07/10/2016

El passat 30 setembre, 1 i 2 d’octubre es va celebrar a l’Alberg Juvenil Carles V de la Junta d’Extremadura, a la Vall del Jerte de Càceres, la I Encuentro Nacional de Jóvenes cazadores, organitzat per la Unión Nacional de asociaciones de caza ( UNAC) i el Club Juventud Venatoria de Extremadura (JUVENEX), al qual van acudir persones de pràcticament totes les comunitats autònomes. De Catalunya varen assistir representants del Club Esportiu de Becaders de Catalunya.

La UNAC i JUVENEX van realitzar un gran esforç perquè la cultura cinegètica ibèrica i insular estigués representada en l’esdeveniment.

Dissabte al matí, es va realitzar la inauguració per la portaveu de l’Executiu de la Junta d’Extremadura, Isabel Gil Rosiña, i pel director de l’Institut de la Joventut, Sr. Felipe González Martín. Gil Rosiña va destacar el respecte pels recursos naturals i el medi ambient lligats a l’activitat cinegètica, i va animar a UNAC i JUVENEX a seguir treballant amb els joves transmetent-los els valors que suposa la conservació i el medi ambient per a les nostres futures generacions.

Foto del grup
Foto del grup

Després de la inauguració es va fer una visita guiada per la Reserva Natural de la Garganta de los infiernos y los Pilones, donant coneixements mediambientals a tots els participants, i fent partícips als assistents de la gran riquesa natural de l’entorn i del compromís que tenim tots en la seva conservació. Va acabar amb la visita al Centre d’Interpretació ubicat al paratge de Los Arenales.

A la tarda de dissabte es van continuar les activitats amb una xerrada sobre “Sistemes de protecció de seguretat en la caça”, que va donar pas al Màster Class “Caça i Cuina”, i es va donar fi a la jornada amb un col·loqui amb tots els coordinadors i joves on van exposar les seves inquietuds sobre la situació actual de la caça i de les jornades en general, posteriorment ja endinsada la tarda-nit es va procedir a sortejar entre tots els assistents els regals que havien donat desenes de cases comercials i entitats.

El matí de diumenge es va procedir a la clausura de la I Trobada Nacional de Joves Caçadors, el comiat i tornada dels participants al seu destí, agraint a tots, organitzadors i assistents, el seu suport i assistència, i l’esforç realitzat en això.

La UNAC considera important transmetre als nostres joves caçadors valors de respecte i sostenibilitat cap al nostre patrimoni natural i cinegètic, i un clar exemple d’aquesta tasca és la que realitza la Joventut Venatoria d’Extremadura (JUVENEX) i la Junta d’Extremadura amb el seu suport i col·laboració en aquesta tasca fonamental cap als nostres joves.

Vista la gran acollida obtinguda i l’èxit assolit i expressat pels assistents, la UNAC està valorant l’oferiment que ja ha tingut d’alguna de les entitats participants perquè l’any que es realitzi la trobada a la seva comunitat autònoma.


Deixa un comentari

gif cinegeticatPublicitat