Actualitat

26 ena. Trobada de caça a la “Collada Verda”

Miquel Serra. Octubre. Pardines

El proppassat 8 d’octubre, va tenir lloc la 26ena. trobada de caça a la Collada Verda (terme municipal de Vilallonga de Ter y Pardines. Girona). Fa 26 anys els senyors: Jaume Vilarrasa president de la societat de caçadors de la Vall de Camprodon, Pere Salomó president de la societat de caçadors de Ribes de Freser, i més tard el Josep Hubach president de la societat de caçadors de Pardines, per tal de suavitzar les tensions i desavinences que aleshores hi havia entre colles, degut a la disputa per la propietat de la captura d’algun senglar, i altres temes; van decidir, fer cada any una cacera de senglars conjunta, entre les esmentades societats, per agermanar-les. Aquesta cacera la solia fer cada colla al seu terreny, però degut a la densitat de senglars, ja des de unes temporades ençà es fa a Pardines.
Aquesta temporada també s’ha fet la cacera al costat de Pardines, el resultat: 2 senglars la colla de la Vall de Ribes i 4 la colla Batlló de Camprodon.
Un cop acabada la batuda es van aplegar uns 80 caçadors, als voltants de un petit refugi ramader que hi ha a sota la Collada pel costat de Vilallonga, per dinar. Un cop acabat l’àpat, es va seguir el ritual de totes les temporades i el Josep Hubach, -el ferrer de Pardines-, va reunir a tots els comensals per fer-los-hi la fotografia anual de conjunt.

collada verda 2014


Deixa un comentari

Genèric CinegeticatPublicitat