Actualitat

2a prova de treball sobre rastre de senglar per parelles a Viladrau

Mariola Rafart – Fotos: Xavier Rincón – Viladrau – 28/04/2016

A la localitat Gironina de Viladrau, situada al cor del Montseny els passats 16 i 17 d’abril es va celebrar la segona prova de treball sobre rastre de senglar per parelles. Aquesta prova va ésser organitzada pel club de porcelana i amb la col·laboració de la societat de caçadors de Viladrau, senglaners de Viladrau i Ajuntament de Viladrau.
La zona de concentració i inici de la prova va ser a la Zona esportiva del poble on també es va poder gaudir d’esmorzar i dinar els dos dies.

Hi va haver un total de 10 participants repartits 5 el dissabte i 5 el diumenge, amb grans gossos i molta diversitat de races, cosa que va donar a la prova més emoció.

L’organització va facilitar un o diversos rastres a cada participant i, a partir d’aquí, es va valorar el treball sobre el rastre, l’aixecament del senglar i l’empait fins a un temps màxim d’una hora i mitja. Cada gos va ser jutjat individualment, independentment del que fessin els altres, però es va tenir en compte la cohesió i unió del grup en cada puntuació individual.

Tots dos dies hi va haver un gran nombre de llevades de senglars i els gossos van demostrar una bona capacitat de treball.

Equip participant a la prova de Viladrau
Equip participant a la prova de Viladrau

Al final dels dos dies de prova el jurat va decidir que la classificació de la prova fos la següent:

1r classificat: Pau Garcia Freixa (Sabueso Espanyol)

2n classificat: Jordi Almeda Font (Porcelana)

3r classificat: Ruben Palaset Pascual (Sabueso Espanyol)

Cal destacar que també hi va haver gran afluència de públic i que la prova es consolida com a referent de les proves de rastre per parelles.

Recordem que aquest proper dissabte dia 30 d’abril, se celebrarà dins el marc de la trobada senglanera de Folgueroles (Osona), la III prova monogràfica del Club del Porcelana.


Deixa un comentari

MussapPublicitat