Fets de caça

30a Trobada a la “Collada Verda”

Miquel Serra – St. Quirze de Besora – 31/10/2018

La cacera del senglar va agafar empenta cap a les dècades dels 60/70 del segle passat, moment en què van desaparèixer pràcticament els conills a causa de la mixomatosi. Això va fer que molts caçadors del conill es passessin a caçar senglars. Va ser aleshores que es van començar a crear les àrees privades de caça (APC) i es van crear en moltes d’elles les primeres “Colles Senglaneres”.

En aquells moments hi havia molt poca densitat de senglars. En aquell context, les disputes i mal entesos entre “Colles Senglaneres” veïnes per a l’abatiment d’un animal eren freqüents. Per pal·liar-ho, l’any 1989 es van reunir Pere Salomó (e.p.d), president de la Societat de Ribes de Freser i Jaume Vilarrasa, president de la Societat de Camprodon, amb una representació de les valls de Ribes i Camprodon, i van acordar dur a terme una cacera conjunta cada temporada.

En Josep M. Hubach, llavors president de la Societat de Pardines, va oferir la seva APC per fer aquesta cacera conjunta. En les primeres caceres, cadascú caçava a la seva zona i, en acabat, es reunien en un dinar de germanor a “La Collada Verda“. Actualment, a causa de la major presència de senglars al costat de Pardines, es fa aquesta cacera a aquesta APC.

Sigui com sigui, en cap d’aquestes trobades hi ha faltat en Josep M. Hubach, el “ferrer de Pardines”, com se’l coneix per aquestes contrades. En un principi, es comptava amb la seva presència en tots els actes: organització, cacera, dinar i fotografies. Últimament, participa en l’organització i també duu a terme el reportatge fotogràfic; tant és així que, en complir-se el 25è aniversari, va publicar un llibre de fotos sobre “Les Trobades“.

Aquest any es compleixen els 30 anys de la primera trobada 1989-2018.

Enguany la cacera també s’ha fet al terreny de Pardines, on els de casa han guanyat per golejada abatent 8 senglars, vers els 0 dels de Camprodon. El dinar, en lloc de la Collada Verda, s’ha fet al poble de Pardines, als baixos de l’ajuntament. En acabar, s’ha fet un merescut homenatge a Josep M. Hubach. Jaume Vilarrasa (president de la Societat Valls de Camprodon) i Jaume Morera (president de la Societat de Pardines), li han fet entrega d’una escultura de vidre amb una placa, on es reconeix la seva tasca al llarg de les 30 Trobades. El “Ferrer de Pardines, ha agraït l’entrega d’aquesta, i ha donat una poesia a cada comensal, que ell mateix ha escrit per aquesta ocasió. En aquest especial reconeixement també van assistir-hi el Sr. Paco Piera, expresident de la Federació Catalana de Caça, Narcís Sánchez, expresident de la Territorial de Caça de Girona i Ramon Donadeu, exvocal de la Federació Catalana de Caça.


Deixa un comentari

MussapPublicitat