Actualitat

Agents Rurals capturen 3 porcs vietnamites al Priorat

Premsa Gencat – 13/04/2016

Efectius del cos d’Agents Rurals han capturat 3 porcs vietnamites que havia localitzat un veí que passejava el gos a les rodalies de l’ermita de Sant Gregori, a Falset (Priorat).
Els tres exemplars, un mascle i dues femelles en avançat estat de gestació, van ser traslladats inicialment en gàbies fins a un tancat habilitat degudament on hi van romandre temporalment. Finalment, els exemplars s’han cedit al Santuari d’animals Hogar Provegan a Marçà, al mateix Priorat.
Els porcs vietnamites capturats al Priorat
Els porcs vietnamites capturats al Priorat
La legislació actual en matèria de fauna habilita els agents rurals a capturar aquests animals quan es troben al medi natural, ja que hi ha un elevat risc d’hibridació amb les poblacions autòctones de porc senglar.
El porc vietnamita és una raça que va en augment en la majoria de zones forestals i agrícoles del país, a causa principalment del seu abandonament per part de ciutadans que el van comprar com a animal domèstic o mascota.
En llibertat, els porcs vietnamites es poden entendre amb els senglars igual que farien amb un porc de granja i poden arribar a tenir descendència genèticament viable. Els porquets dels senglars i els vietnamites poden seguir criant i barrejant-se i fer que la població resultant sigui més prolífica.

Deixa un comentari

Genèric CinegeticatPublicitat