Actualitat

Agrupcat parla de caça al Solsonès

trobada caçadors solsonès

Isaac Pujols – Solsona – 15/04/2023

En el marc de la celebració del 50è aniversari de la Societat de Caçadors Esportius de Llobera, s’ha celebrat una reunió organitzada per Agrupcat per parlar de temes actuals que envolten la cinegètica catalana i ha esdevingut un èxit participatiu.

Llobera acull una xerrada d’actualitat cinegètica que aplega totes les societats de caçadors del Solsonès i algunes de la Segarra com Biosca i Torà que marxaran de la Segarra i passaran a formar part de la comarca del Solsonès i esdevindran així nous municipis de la Catalunya Central que com a tals hauran de tractar els tràmits administratius cinegètics amb els serveis territorials que actualment estan a Barcelona.

El delegat d’Agrupcat de la Catalunya Central, Eduard Melero ha donat la benvinguda a tots els assistents i ha moderat el transcurs de la jornada, donant la paraula en primer torn al cap comarcal del Solsonès de l’entitat, Armengol Torra, el qual ha fet una crida a la unitat del col·lectiu caçador amb l’objectiu de guanyar la partida als constants atacs que va rebent el col·lectiu des de diferents àmbits.

El poc suport que reben els caçadors

Per la seva banda, Manel Raurich, president de l’entitat, ha fet un resum de la trajectòria d’Agrupcat i ha demanat suport per continuar treballant per la caça amb més força.
I el secretari d’Agrupcat, Enric Vélez, ha dut a terme una exposició magistral i clarificadora explicant la situació actual de la caça i el paper del govern i els partits polítics que opten a governar, deixant constància de les dificultats que tenen els caçadors a causa de l’elevada burocràcia i a l’ofegament al qual estan sotmesos per les normes que els van posant. Unes dificultats, fins ara mai viscudes pels caçadors.

Els caçadors preocupats pels gossos

Pel que fa al torn participatiu dels assistents, el tema estrella i preocupant ha estat el dels gossos de caça, els nuclis zoològics i els llibres de registre. Unànimement, s’ha denotat una sensació de preocupació i que aboca al col·lectiu a buscar aliats i agafar forces per lluitar fins a aconseguir posar solució a aquesta qüestió.


Deixa un comentari

MussapPublicitat