Editorial

Sense tabús: la caça és necessària

Redacció – Cardona – 27/04/2017

L’equip de Cinegeticat ha elaborat (direcció i guió) aquest petit vídeo pel banc de continguts digitals de l’AMIC i l’APPEC, per transmetre entre altres coses a la societat, que l’activitat cinegètica és necessària!.

Adjuntem a continuació un extracte de l’editorial de la revista Cingeticat nº 12 (Març de 2016):

PROU! No volem més atacs al col·lectiu caçador, volem respecte per la caça i pels caçadors.

Fa massa temps que s’arrossega aquest corrent “anticaça” promogut per entitats animalistes i ecologistes radicals i ja és hora de dir prou. JA QUE ELS NOSTRES DIRIGENTS POLÍTICS NO HO FAN, potser que ens posem a treballar els caçadors/es per reconduir aquesta situació i proposem mesures als governants perquè apostin per normalitzar la caça i tot el que l’envolta, ja que sense suport institucional (amb missatges a favor de la caça als mitjans de comunicació) això no serà possible.

Us faig una petita reflexió:

si els atacs als caçadors viscuts aquests darrers dies haguessin estat provocats per caçadors a persones que practiquen altres activitats, segurament el ressò mediàtic hauria estat molt més ampli i, és que, la caça a la caça ven! I és que explicar al País que la caça és necessària fa molta mandra als nostres polítics, perquè en definitiva, no volen perdre vots d’aquells que sota els paraigües de l’ètica i respecte extrem als animals s’autodefineixen com a majoria.

L’allunyament de la vida al camp i el creixement urbà ha desconnectat moltes persones del món orgànic real (no el de ciment) i la ignorància sobre el seu funcionament ens porta a aquests lamentables atacs. I fer escapades de turisme rural, buscar bolets o fer trekking no ajuda, per si sol, a entendre millor el nostre entorn, cal quelcom més.

La caça és i serà necessària. A més, té uns valors importantíssims pel País: és tradició, és cultura, és gestió, és ecologia, és economia i és una activitat social entre moltes altres coses. Per això, no em canso de repetir que la caça s’ha de començar a treballar a les escoles. Si normalitzem la caça, guanyarem tots.

Eduard Melero

Director

L’equip de Cinegeticat vol donar les gràcies a tots aquells i aquelles que han fet possible aquest petit vídeo.


Deixa un comentari

gif cinegeticatPublicitat