Actualitat

ARÉN consolida la prova de treball amb gossos de rastre sobre senglar durant la fira de caça

Mariola Rafart – Arén – 05/05/2016

Com als últims anys, a la localitat aragonesa d’Arén, es va dur a terme el primer cap de setmana d’abril, el que ja és nominada segons molts participants com: la prova de rastre sobre senglar més difícil del món i alhora més atractiva del calendari nacional, a causa de la duresa i la qualitat de la prova.
Va estar organitzada pel Club del Blau de Gascunya. Hi va haver un total de 8 participants francesos i nacionals, repartits durant el cap de setmana.

Va ser una prova molt dura, el terreny estava molt sec, les condicions eren molt extremes, costava molt agafar els rastres i aquests eren molt durs i molts llargs, ja que hi havia poca densitat de senglars.

De les vuit canilles que varen participar, només dues van poder aixecar senglar.

D’altres varen agafar rastre de cabirol i algunes varen esgotar el temps de dues hores permeses, sense haver pogut aixecar-ne cap, però sí que es varen poder veure feines molt ben fetes per part d’aquests gossos, com per exemple, fer el rastre d’un senglar durant dues hores i passar per indrets on hi havia “rastres calents” de cabirol o guineu sense deixar mai de seguir el rastre del senglar. Es valora per tant aquesta gran feina de les canilles tot i no aixecar senglar i per tant no puntuar.

canilla de Briquet Vendeen
canilla de Briquet Vendeen

Al final de la prova, van destacar el següents treballs:

  • Gran gos i espectacular canilla de Ferran Garcia i el francès Guimbaud.
  • Bona canilla de Briquet vendeen de Dominique Gil (amb tres gossos de 150 punts.
  • La gran i excel·lent feina feta per part dels gascons francesos de diversos propietaris que van aixecar 15 minuts fora de temps.
  • La feina dels anglofrancesos d’Àlex castell d’Arén que varen fer un excel·lent rastre, molt llarg, a una velocitat molt elevada però amb mala sort no d’aixecar cap porc dins el temps reglamentari.
  • Els brunos de jura de Luis Mantiñan de Galícia que van fer dues hores de rastre a un lloc que estava ple de cabirols, on van demostrar que els vuit gossos estaven molt cohesionats, però varen tenir mala sort no aixecant dins el temps reglamentari.

Cal fer esment que com cada any hi va haver gran afluència de públic que cada cop més els interessa aquest tipus de proves.


Deixa un comentari

gif cinegeticatPublicitat