Balanç anual del primer any de vida de RASTREJADORS | Cinegeticat - gestió, caça i equilibri
Actualitat

Balanç anual del primer any de vida de RASTREJADORS

Balanç anual del primer any de vida de RASTREJADORS 1

Redacció – Barcelona – 19/12/2015

“Per respecte a l’animal, comprova cada tret”

Sota aquest lema, els 17 equips actuals de rastreig que disposa l’associació Rastrejadors ha pogut donar resposta a les 150 sol·licituds que hi ha hagut des del 04/01/2015 fins al 18/12/2015 amb uns resultats sorprenents.

D’aquestes 150 sol·licituds s’han pogut recuperar 88 animals, una eficàcia més que notable, per tant, la mort d’aquests animals ha tingut sentit i s’ha pogut aprofitar tant les seves carns com el seu trofeu.

gràfics Rastrejadors (premeu damunt el gràfic per ampliar la imatge)

El cabirol i el senglar han estat les espècies protagonistes d’aquests rastrejos, segurament per les elevades poblacions d’aquests ungulats arreu de Catalunya. L’índex d’eficàcia més alt s’ha produït als rastrejos dels senglars perquè es descarten els del cérvol, isard i daina pels pocs rastrejos fets i que a hores d’ara no reflectirien unes dades reals.

Rastreig cabirol
Rastreig cabirol

A base de difondre la tasca ètica de Rastrejadors entre el col·lectiu i els Ens públics que gestionen l’activitat cinegètica, es preveu en un futur augmentin les sol·licituds de rastreig d’altres espècies, com l’isard, el cérvol, la daina o el mufló, així com augmentar el nombre d’equips de rastreig per tot el territori.

Per això un dels objectius principals de l’associació és difondre l’art del rastreig d’animals ferits mitjantçant equips especialitzats, mentalitzar al col·leciu sobre la importància de recuperar el màxim d’animals possibles i així promocionar una caça ètica i respectuosa, col·laborar amb l’Administracio i tots els Organismes/entitats/associaocions que existeixen dins el món de la caça per aconseguir, entre tots, millorar el col·lectiu i dignificar la imatge del caçador com passa en altres països europeus.


MussapPublicitat
%d bloggers like this: