Becada passió

La becada atrapada

becada anellada

Santi Llorà – Vic – 30/12/2019

Captura insòlita d’una becada al Maresme

Un caçador recull una becada atrapada en un filat al Maresme i es posa en contacte amb el CCB per anellar-la.

El diumenge 29 de desembre, a la Serralada Prelitoral, es va produir la captura d’una becada que de ben segur el caçador Joan Serra recordarà tota la seva vida. La becada, fugint del gos, va quedar atrapada en un filat, la qual cosa va permetre la seva captura en viu. No va quedar malmesa.

Anelladors del CCB registren la becada i l’alliberen

El caçador, que ja col·labora habitualment amb el Club de Caçadors de Becada amb el lliurament de dades, va contactar amb en Carlos Bruguera, exresponsable de la Comissió de Biologia del CCB, i aquest ho va fer saber a l’equip d’anelladors que disposa el Club.

En aquells moments, en Joan Pareja des d’Osona, va mostrar disponibilitat i es va traslladar tot seguit cap al Maresme per a procedir a la presa de dades, l’anellament i el posterior alliberament. La becada atrapada es tractava d’un exemplar adult, de 265 grams, que va ser alliberat molt a prop del lloc de la captura.

Recollir dades forma part de la caça

Des del Club de Caçadors de Becada, volem agrair el gest d’en Joan Serra i animar la resta del col·lectiu a aportar el vostre granet de sorra per a donar una imatge que faci justícia al que realment fem i a aportar informació de cara a un millor coneixement de l’espècie.


Deixa un comentari

gif cinegeticatPublicitat