Actualitat

Bona temporada!

Marc Riembau – Girona – 03/09/2016

Un any més arriba el setembre i amb ell el començament de la nova temporada. Han sigut pocs mesos però a alguns se’ls hi haurà fet etern. Tot i les nombroses batudes per danys realitzades en alguns llocs, el començament de temporada sempre és un dia especial.

Avui, molts caçadors i caçadores de Catalunya viuen pendents de tenir-ho tot a punt, treure la roba i les eines dels armaris, sense poder-se treure del cap infinitat de preguntes: funcionarà bé l’arma nova?, n’hi passaran gaires a aquelles parades que tant vam suar per netejar a l’estiu?, sortirà bé aquest cadell que tantes hores he dedicat a ensenyar durant l’estiu?… Aquesta barreja de nerviosisme i ganes perquè arribi el dia de demà faran que sigui un dissabte llarg. Fins i tot a molts, els costarà agafar el son aquesta nit, sense importar si es tracta d’un noi que amb 16 anys enfronta la seva primera temporada o d’un caçador experimentat que n’ha viscut un bon número, per un dia tots serem com aquell nen que no pot dormir esperant sortir a caçar per primer cop.

I finalment arribarà demà, a primera hora, la retrobada amb els companys, un any més. Prepararem les parades i debatrem la millor estratègia per deixar anar els gossos, i quan el cap de colla avisi, obrirem els remolcs, sortiran els gossos i per fi, haurà començat la temporada 2016-2017! Segurament no seran els millors dies de cacera, a molts punts del país el terreny està molt sec i sembla que la calor encara no té ganes d’acabar-se. Però serà el primer dia, i aquest sempre és especial, aprofitarem l’estona que la meteorologia ens permeti caçar i quan la calor ja sigui massa present, recollirem gossos i arribarà el moment d’escoltar els companys explicant les primeres anècdotes de la temporada.

IMG_6716

Enrere queda un estiu que, un any més, i ja en van sent uns quants, ha generat polèmiques, sobretot al voltant de la gestió del senglar. Amb el menyspreu que rebem any rere any els caçadors des de les administracions i mitjans públics de comunicació. Queda enrere en el temps, però convé no oblidar-ho i, ara que comença la temporada, estar més units que mai i no fer cap passa enrere en la defensa de l’activitat cinegètica.

Molta sort a tots, que sigui una molt bona temporada!!


Deixa un comentari

MussapPublicitat