Brigada anti senglars | Cinegeticat - gestió, caça i equilibri
Actualitat

Brigada anti senglars

Brigada anti senglars 1

Redacció – Barcelona – 22/04/2015

Últimament ens està arribant a redacció un seguit d’escrits de denúncia i desacord de com s’està duent a terme l’emergència cinegètica en determinats casos, sobretot referent a les últimes notícies publicades en diferents mitjans on ensenyaven com un grup especialitzat del cos d’Agents Rurals mataven senglars a tort i a dret utilitzant tot tipus d’arts no legals per a la resta de ciutadans.
Aquest escrit és un resum de tot el que ens està arribant:

Així doncs, arriba el moment en el qual s’ha intentat tirar ja l’última gota dins un got massa ple i aquesta provoca que el got comenci a vessar…
Ja n’estem cansats de veure com l’Administració corresponent al nostre col·lectiu no fa res per millorar, fomentar o facilitar la tasca dels caçadors. Tot el contrari, cada vegada més impediments més pagaments i menys facilitats alhora de renovar permisos, assegurances… i amb la conseqüent que la societat que ens envolta cada vegada ens vegi més malament, tingui més assenyalats, incomprenent i desvalorant les tasques i les gestions que realitzem els caçadors a la natura i tots els temes que gestionem; avui en dia desconeguts per a molts.
I quan el vas ja començava a vessar, encara algú apareix i ens l’acaba d’omplir… De sobte sorgeix un grup, en teoria especialitzat en la caça del senglar. Un grup que pertany als agents forestals. Utilitzant moltes modalitats i mètodes denegades o prohibides als caçadors i en una època tan assenyalada com és la de cria de moltes espècies no tan sols les cinegètiques. El més greu és que realitzen aquestes tasques cobrant de l’Administració (la que assenyalàvem abans que no ens facilita res a la resta de col·lectiu) mentre hi ha un col·lectiu que paga per tot això.
Aquest últim és un gran motiu d’indignació, ja que els caçadors hem de pagar per tot, tramitar infinitat de paperassa per poder sortir al camp, complir amb unes Lleis moltes vegades obsoletes i no adaptades al temps actual, complir molts requisits i assumir responsabilitats que moltes vegades estan fora del nostre abast.
Molts de nosaltres ens passem molts mesos, ensenyant gossos, pujant noves promeses, arreglant localitzadors GPS, gestionant temes dins les societats de caçadors, arranjant camins, millorant hàbitats, repoblant,…. Per llavors sentir o saber que d’altres, ens passen a davant sense complir res del que se’ns fa complir a nosaltres i a més sense la feinada que molts tenim i cobrant.
En aquest context d’indignació, segons alguns diaris, s’ha aconseguit aturar aquesta màquina de matar senglars pel fet que hi havia un buit legal referent a la responsabilitat de l’assegurança en cas que un senglar provoqués un accident de trànsit.
És un moment en què podem reflexionar sobre: Què passaria si després d’això els caçadors decidíssim plantar-nos i no sortir a caçar?

Amb aquest escrit no pretenem amagar el cap sota l’ala per no veure la problemàtica que està generant la sobrepoblació d’algunes espècies en determinats llocs, al contrari, volem participar-hi activament i volem que l’Administració compti amb nosaltres per gestionar la caça i tot el que envolta l’activitat cinegètica.


gif cinegeticatPublicitat
%d bloggers like this: