Actualitat

Brigada anti senglars

Redacció – Barcelona – 22/04/2015

Últimament ens està arribant a redacció un seguit d’escrits de denúncia i desacord de com s’està duent a terme l’emergència cinegètica en determinats casos, sobretot referent a les últimes notícies publicades en diferents mitjans on ensenyaven com un grup especialitzat del cos d’Agents Rurals mataven senglars a tort i a dret utilitzant tot tipus d’arts no legals per a la resta de ciutadans.
Aquest escrit és un resum de tot el que ens està arribant:

Així doncs, arriba el moment en el qual s’ha intentat tirar ja l’última gota dins un got massa ple i aquesta provoca que el got comenci a vessar…
Ja n’estem cansats de veure com l’Administració corresponent al nostre col·lectiu no fa res per millorar, fomentar o facilitar la tasca dels caçadors. Tot el contrari, cada vegada més impediments més pagaments i menys facilitats alhora de renovar permisos, assegurances… i amb la conseqüent que la societat que ens envolta cada vegada ens vegi més malament, tingui més assenyalats, incomprenent i desvalorant les tasques i les gestions que realitzem els caçadors a la natura i tots els temes que gestionem; avui en dia desconeguts per a molts.
I quan el vas ja començava a vessar, encara algú apareix i ens l’acaba d’omplir… De sobte sorgeix un grup, en teoria especialitzat en la caça del senglar. Un grup que pertany als agents forestals. Utilitzant moltes modalitats i mètodes denegades o prohibides als caçadors i en una època tan assenyalada com és la de cria de moltes espècies no tan sols les cinegètiques. El més greu és que realitzen aquestes tasques cobrant de l’Administració (la que assenyalàvem abans que no ens facilita res a la resta de col·lectiu) mentre hi ha un col·lectiu que paga per tot això.
Aquest últim és un gran motiu d’indignació, ja que els caçadors hem de pagar per tot, tramitar infinitat de paperassa per poder sortir al camp, complir amb unes Lleis moltes vegades obsoletes i no adaptades al temps actual, complir molts requisits i assumir responsabilitats que moltes vegades estan fora del nostre abast.
Molts de nosaltres ens passem molts mesos, ensenyant gossos, pujant noves promeses, arreglant localitzadors GPS, gestionant temes dins les societats de caçadors, arranjant camins, millorant hàbitats, repoblant,…. Per llavors sentir o saber que d’altres, ens passen a davant sense complir res del que se’ns fa complir a nosaltres i a més sense la feinada que molts tenim i cobrant.
En aquest context d’indignació, segons alguns diaris, s’ha aconseguit aturar aquesta màquina de matar senglars pel fet que hi havia un buit legal referent a la responsabilitat de l’assegurança en cas que un senglar provoqués un accident de trànsit.
És un moment en què podem reflexionar sobre: Què passaria si després d’això els caçadors decidíssim plantar-nos i no sortir a caçar?

Amb aquest escrit no pretenem amagar el cap sota l’ala per no veure la problemàtica que està generant la sobrepoblació d’algunes espècies en determinats llocs, al contrari, volem participar-hi activament i volem que l’Administració compti amb nosaltres per gestionar la caça i tot el que envolta l’activitat cinegètica.


9 thoughts on “Brigada anti senglars

 1. Com sempre, nosaltres els caçadors, a cumplir la “llei” mentre d’altres se la passan per el forro per no voler comptar amb qui realmen ho han de fer, que son els qui paguen en realitad per ser legals.

 2. La caça ocupe un lloc molt importan en la meva vida, forme part de l’arencia del meu pare, i comparteixo am el meu germa, nebot , i molts amics, sembla que sense la caça, no podria viure! pero jo em plantaria!! deixaria de caçar durant una temporada, a veure si la gent es conciencia de lo important que es la nostra tasca, i que ens deixin de tractar com a delincuents!!!!

 3. BONES,
  DE SENGLARS I D´UNGULATS CADA DIA N´HI HA MÉS. AQUI HI HAURÀ FEINA I OCI PER TOTHOM.
  PENSEU QUE LES ACTUACIONS DELS RURALS ES REALITZEN EN ZONES MOLT HUMANITZADES, A VEGADES DINS DE POBLES, I EN ESPAIS PROTEGITS. RES MÉS.
  AQUI FARÀ FALTA UNA ENTESA ENTRE CAÇADORS, PAGESOS I RURALS… A FI D´ACTUAR PEL PAÍS.
  QUAN EN UNA APC NO ES FA LA FEINA QUE PERTOCA ÉS QUAN ENTRA EN ACCIÓ LA FIGURA DE L´AGENT RURAL. LA PAPERRASSA LA DICTAMINA ELS POLÍTICS I LES BOSSES DE NEGOCI, NO ELS RURALS.

  GRAN RESPECTE PER LA FEINA QUE FEU, EM TREC EL BARRET. VEIG AMICS MEUS, GOSSERS I ELS ADMIRO…ES LA MEVA HUMIL OPINIÓ

  ALBERT

  1. Moltes gràcies Albert!
   la veritat és que l’acceptació és molt bona i això ens fa més forts. Aquesta és la raó de ser de CINEGETICAT.

   D’altra banda i tornant al debat generat, voldria afegir a títol personal, que el col·lectiu caçador hauria de participar en tot allò que estigui relacionat amb l’activitat cinegètica, ja sigui organitzant o executant.

   Eduard Melero

 4. jo el que he llegit d’aquesta noticia, i parlo sol per el que he llegit, es que aquesta brigada sol actua en zones de seguretat i zones no habilitades per a un desenvolupament normal de la caça. al mateix temps que en cap cas ho farien en zones o cotos on hi hagi colles que hi puguin caçar, mai passant per sobre o adelantant-se als caçadors que habitualment hi caçen facilitant permisos si fos nescessari. escric davant la meva ingnorancia i falta de informacio i per saber si aixo es aixi o si realment fant controls de poblacio mes o menys legals a tot el territori sense tenir en compte res?

 5. M’agradaria afegir una cosa; els caçadors també podem actuar en zones molt humanitzades i en qualsevol escenari, només falta coordinar-se i triar bé cada caçador per cada situació.
  Carta blanca consensuada i tots contents!
  Miquel

 6. Crec que cada dia el caçador està més profesionalitzat i capacitat per caçar en aquestes zones de seguretat, urbanitzacions, etc.. Hi hauria multitud de caçadors encantats de que els deixessin caçar més dies al llarg de l’any, jo en soc un, i veure com ho fan uns altres que cobren pel mateix que pots fer tu, amb la diferencia que tu ho pagues i ho faries sense cobrar, doncs no em sembla gens just!
  Potser és el moment de parlar-ne tots i que també escoltin la nostra opinió. Som molts caçadors a Catalunya, i penso que aquest escrit ens pot ajudar a tornar a valorar la nostra afició, professionalitat i diners invertits. Fins avui en dia ningú s’ha pronunciat, doncs ara si que algu ho ha fet, i amb raó. Prou trabes i prohibicions, i menys davant d’una espècie amb una clara expansió com el senglar.

 7. BONES,
  LA IDEA ÉS COMPTAR AMB ELS CAÇADORS DE LA ZONA. LA TASCA DE CAPTURA ÉS UN 50% PER PART D´AARR I 50% PER PART DELS CAÇADORS DE LA ZONA.
  EL PLA PILOT INICIAT A LLEIDA COMPTA AMB LA PARTICIPACIÓ DE SINDICATS AGRARIS, FEDERACIÓ (CAÇADORS) I AGENTS RURALS.
  HI HA FORMACIÓ PER A CAÇADORS I UNA ASSEGURANÇA COMPLETA, A DIA D´AVUI MUTUASPORT ENS FICA UNA MICA DE PROBLEMA, S´ESTA TREBALLANT PER SOLUCIONAR-HO.
  LA TASCA DELS AGENTS RURALS SERVIRÀ A LES SOCIETATS I ELS COTOS A NO HAVER DE FER FRONT A DEMANDES DINERÀRIES DE MOLTS DINERS I …POTSER HAVER DE TANCAR EL COTO.
  S´HA DE TENIR AMPLITUD DE MIRES, ELS TEMPS HAN CANVIAT I EL SECTOR S´HA D´ADAPTAR, NO HI HA MÉS, RENOVAR-SE O MORIR.
  UN SALUDO.

 8. A DIA D´AVUI, NOMÉS S´HA ACTIVAT LA CAÇA DINS DE COTOS, A PETICIÓ EXPRESSA DEL SEU TITULAR, PER NO HAVER DE FER FRONT A DEMANDES MILIONÀRIES PER PART DE PAGESOS.
  EN LA GESTIÓ DE FAUNA, HI HA ESTONES BÉ I ESTONES NO TANT BÉ, GESTIONAR ELS SENGLAR DE BARCELONA AMB RIFLE ANESTÈSIC I POSTERIOR SACRIFICI FORA LA VISTA DE LA GENT ÉS UNA FEINA MOLT DURA, LLETJA I DESAGRAÏDA.

Deixa un comentari

MussapPublicitat