Actualitat

Cabirol amb perruca

cabirol perruca caçat a Llobera

Eduard Melero – Solsona – 15/04/2019

Els cabirols amb perruca són fruit d’una patologia (castració total o parcial) als testicles, causada per l’absència o manca de la testosterona. Això els provoca que no pugui ossificar la banya i per tant no els cau mai (en condicions normals, fan una muda anual de la banya a la tardor). D’aquesta manera, any a any, la perruca va agafant volum i pes fins al punt de poder-li causar la mort per privar-los veure i alimentar-se perquè la borra els ha tapat bona part de la cara, o bé perquè en els episodis de les lluites territorials són incapaços de defensar-se.

Els exemplars que tenen perruca són animals únics, excepcionals i molt difícils de localitzar perquè contínuament, a causa de les seves debilitats de defensa, es veuen desplaçats dels seus territoris i estan en constant moviment. Tant per la raresa com per la seva dificultat de cacera, el converteixen en un trofeu molt desitjat pels apassionats de la caça del cabirol.

Probablement el primer cabirol amb perruca caçat a Catalunya

Ramon i Jordi Angrill amb el “perruca”

Llobera, a cavall entre les comarques del Solsonès i la Segarra, va ser l’escenari de la cacera del que probablement és el primer cabirol amb perruca caçat a Catalunya, Ramon Angrill n’ha estat l’afortunat, enhorabona!


Deixa un comentari

MussapPublicitat