Actualitat

Cabirols urbans

Mariola Rafart – Catalunya Central – 11/05/2015

En els últims mesos ja ens hem acostumat a veure porcs senglars passejar per les urbanitzacions o habitatges propers a les zones boscoses, però ara estem començant a veure la presència de cabirols a nuclis urbans.

Les causes de l’entrada d’un cabirol femella a Prats de Lluçanès (Osona) i un cabirol mascle a Puig-reig (Berguedà) no se saben del cert, però si que la presència d’aquesta espècie no va passar indiferent per la gent del poble.

Segons testimonis, a Prats un cabirol femella va entrar per la zona propera a Lourdes i es va colar dins un terreny en obres, un cop a dins no va saber sortir ja que aquest es trobava ballat, fins que va saltar i va poder marxar corrent pels carrers més propers a la zona. Aquesta femella va marxar amb una lesió a una de les potes degut a un petit incident al voler entrar al terreny ballat.

Dies abans també es va viure una situació semblant a Puig-reig veient la presència d’un cabirol mascle a l’interior de la piscina municipal d’aquesta localitat. En aquest cas l’ajuda de personal va haver de ser-hi present per poder ajudar al cabirol a sortir d’ella.

IMG-20150502-WA0019
Cabirol femella corrent pels carrers de Prats de Lluçanès.

IMG-20150502-WA0016
dins terreny ballat de Prats de Lluçanès.
IMG-20150508-WA0020
Cabirol mascle a l’interior de la piscina de Puig-Reig.

Foto: Joan Amblàs


Deixa un comentari

Genèric CinegeticatPublicitat