Actualitat

CAÇAR AMB CAÇADORS, ÉS DE GUANYADORS!

Redacció – Barcelona – 29/04/2015

Aquesta frase del títol de la noticia, és amb la que va acabar ahir el reporter, Pere Renom, del programa Quèquicom de Tv3. El programa d’ahir es deia “Caçar amb caçadors” i van fer un recull de les arts tradicionals de caça que teníem o tenim encara aquí a Catalunya.

Una explicació com “la caça és una activitat que practiquem des de l’origen de la nostra espècie” ens pot fer entendre millor com nosaltres o les diferents espècies que fem servir com a companys de caça, el gos, la fura o el falcó, tenim les adaptacions visuals, olfactives, auditives,… que corresponen i ens ajuden a l’hora de capturar una presa.

Doncs en el programa d’ahir es van poder veure exemples a camp de diferents arts de caça, com la caça amb arc i fletxes, la caça de la becada amb gos, explicació d’una arma amb canó llarg o curt, animals com el furó com a ajuda i complement del caçador de conills, i el falcó caçant amb l’art de la falconeria. Tot això acompanyat d’una explicació tècnica al plató de l’evolució dels instruments utilitzats en aquestes modalitats.

furó

Un cop més, i gràcies a programes com aquest, podem observar com la caça és una activitat que comporta la integració absoluta de la persona cap al medi natural, permetent així, ser un experts coneixedors del medi per la futura gestió a aplicar, si cal. Una demostració de la caça actual que permet conscienciar a la societat de la funció dels caçadors al bosc.

Normalitzar la caça, és la aposta pel bon futur de la caça!

Podeu veure el programa en aquest enllaç de TV3 a la carta:

http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/quequicom/cacar-amb-cacadors/video/5514012/


Deixa un comentari

gif cinegeticatPublicitat