Actualitat

CACERA DE SANT HILARI.- Colla Puigsacalm.

Miquel Serra – Sant Quirze de Besora – 13/02/2017

Com cada temporada, el proppassat 13 de gener dia de Sant Hilari, patró d’hivern de Vidrà, es va celebrar la batuda on participen caçadors de moltes altres colles: veïnes i amigues.
Aquesta cacera arrelada en el transcurs dels anys, ha agafat una transcendència on s’apleguen quantitat de caçadors, amb l’esperança de passar una bona jornada de caça i companyonia.

Esmorzar de la colla a la Cabanya del Mir
Dinar de germanor

Aquest dia es va començar amb la trobada matinera, al restaurant de “la cabanya del Mir“, on el que volia podia esmorzar de forquilla. Allà mateix es va fer el repartiment de parades, sent els companys de la colla Puigsacalm els que van cuidar de posar els caçadors en cada línia de parades.

Generalment la zona a batre, sol ser la que va de la carretera Besora a Vidrà per un costat amb la serralada de Bellmunt per l’altre, tancant per llevant la carretera que va del Coll a sota el Santuari de Bellmunt i per ponent a sobre els túnels de la C-17, a l’entrada a Sant Quirze. Aquest any va ser la mateixa.

canals de senglar preparades per portar a l’escorxador

Un cop es van tenir posades les més de mig centenar de parades, es va començar la batuda, amb l’aviada de les 4 canilles de gossos de la colla. La batuda va durar fins passada la una, amb un resultat de 8 senglars abatuts.
Reunits a sota l’Ajuntament de Santa Maria de Besora es va dinar, un cop arranjades les peces. Per acabar ja a mitja tarda, després d’un bon dinar de germanor entres gresca, bromes, i histories.


Deixa un comentari

Genèric CinegeticatPublicitat