Actualitat

Cacera per danys a Cassà de la Selva

Dani Camacho – Girona – 06/07/2015

El passat dissabte dia 4 es va celebrar a Cassà de la Selva una batuda extraordinària per danys als cultius. La cacera és va desenvolupar entre els indrets de Bugantó i la Font de Sant Cristòfol.

Van ser tres colles i un reguitzell més de gent d’arreu les que van formar part d’aquesta cacera, les colles els Vikings i els Astronautes, ambdues de Cassà i la colla de Sant Llorenç de Llagostera van fer possible aquesta magnífica jornada en la que es van poder abatre l’increïble xifra total de 37 senglars.

La premissa bàsica d’actuació era abatre tots els senglars, sense raó de sexe ni edat.

Abans de deixar anar els gossos i començar a caçar, els collaters ja tiraven als senglars, que en sentir tot aquell rebombori, volien fugir i escapar de la cacera. Van intervenir en la cacera al votant d’un centenar de caçadors i un total de 10 gossers amb 70 gossos repartits en 8 canilles que van batre la zona des de les 7 fins a les 9 del matí aixecant senglars pràcticament des del minut 1 fins ja acabada la cacera. Van ser dues hores molt intenses on es va poder gaudir de bons empaits i lladres!

En finalitzar la cacera, sense cap incidència, es va fer un esmorzar de germanor i es va continuar parlant de caça.

un carretó ple de porcs amb caçadors
uns quants caçadors amb uns quants senglars abatuts

Cada cop hi ha més accidents relacionats amb els senglars i els danys a l’agricultura en determinades zones son molt quantiosos per això aquestes caceres esdevenen molt importants per tal de minimitzar aquests conflictes. Cal dir que la majoria de caçadors no els agrada caçar en aquestes èpoques, molts d’ells perquè estan cansats de tants dies de cacera i volen l’estiu per dedicar a la família i altres, sobretot els propietaris dels gossos, no els agrada perquè amb aquestes altes temperatures els gossos podrien tenir un cop de calor. Tot i així coincideixen en què si hi ha danys han de fer l’esforç de caçar per minimitzar-los, i així ho faran. Ja que el col·lectiu caçador està sempre al costat del pagès i propietari.

IMG_5288
Detall danys en camps de cultiu

Cinegeticat vol agrair i felicitar als Vikings per l’organització i per convidar-nos a l’acte i també felicitar als gossers que amb els seus respectius han fet gaudir de valent a tots els assistents.


Deixa un comentari

gif cinegeticatPublicitat