Actualitat

Campanya d’informació sobre la brama del cérvol a Boumort

Gencat – Barcelona – 15/09/2016

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, a través de la Reserva Nacional de Caça de Boumort, posa en marxa el servei d’informació sobre la brama del cérvol. Ha establert dos punts d’informació situats en llocs estratègics per gaudir d’aquest fenomen. L’objectiu és millorar l’atenció als usuaris de la Reserva i obtenir informació sobre les activitats que hi efectuen.

Autora: Araceli Gort
Autora: Araceli Gort

La Reserva Nacional de Caça (RNC) de Boumort, situada entre el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i l’Alt Urgell, és un dels millors indrets de Catalunya per gaudir de la fauna salvatge, amb cérvols, isards, cabirols, senglars i grans rapinyaires.

La població de cérvol hi és abundant, i és fàcil observar rastres de la seva activitat i grups de femelles pasturant o esmunyint-se entre els matollars. De mitjan setembre a mitjan octubre, el cérvol entra en zel i té lloc la brama, l’espectacle natural més impressionant de la natura a casa nostra. De nit, als matins i als capvespres, pels barrancs de Boumort ressonen els brams dels mascles, que intenten atreure femelles als seus harems.

Concretament, el servei en funcionament consta de dos punts d’informació situats en llocs estratègics de la reserva per gaudir d’aquest fenomen. Un punt està situat prop del refugi lliure de Boumort i l’altre prop del refugi guardat de Cuberes.

Els punts d’informació estaran oberts tots els caps de setmana i festius entre el 10 de setembre i el 23 d’octubre. Els dissabtes i el 12 d’octubre, l’horari serà de 8 del matí a 8 del vespre, i els diumenges de 8 del matí a 2 del migdia.

Cada punt d’informació és atès per un informador que coneix bé la reserva i compta amb senyalització, estand, material informatiu sobre la RNC de Boumort i material òptic per a l’observació de la fauna.

Punt d'informació
Punt d’informació

Per gaudir de la visita a Boumort, sigui o no en època de brama, es recomana contactar amb les empreses que ofereixen activitats concertades mitjançant guies autoritzats. Aquesta temporada, hi ha tres empreses autoritzades per oferir activitats interpretatives guiades a la reserva, que ofereixen activitats vinculades amb la brama del cérvol.

Aquest 2016, a més, s’ha editat un nou tríptic informatiu sobre la reserva, amb dues edicions bilingües (català/castellà i anglès/francès) que es repartiran entre les oficines de turisme i els establiments turístics del seu àmbit territorial.

El servei d’informació sobre la brama del cérvol s’executa mitjançant l’Estació Biològica del Pallars Jussà, i compta amb la col·laboració del sector turístic local.

Cliqueu per a més informació: BRAMAG


Deixa un comentari

gif cinegeticatPublicitat