Racó Gourmet

Canelons de senglar amb beixamel trufada

Jordi Álvarez Garriga – Manresa – 19/07/2018

Aquest plat va ser l’atracció del dinar de germanor de l’assemblea de la Federació Catalana de Caça, celebrada el passat mes de maig (2018) al Món Sant Benet de Sant Fruitós de Bages, una recepta relativament fàcil i que mostra el potencial d’una de les carns més caçades als nostres boscos. Ofereix un sabor suau però característic. Un plaer al paladar, bo de debò!

Bona caça, a cuinar i gaudir de la família aquestes dates!

INGREDIENTS

Per al rostit
  • 1 kg de carn de senglar
  • 250 g de cansalada del coll
  • 100 g de gallina
  • 2 cebes grosses
  • 150 dl de llet
  • 100 g de salsa de tomàquet
  • Sal
  • Pebre
  • Molla de pa
Per a la beixamel
  • 1 litre de llet
  • 50 g de mantega
  • 60 g de farina
  • Trufa en conserva
  • Sal, pebre i nou moscada
  • Placa de canelons
  • Sal i aigua
  • Formatge de pagès

Preparació

Netejarem la carn de senglar amb aigua i la desengreixarem bé. Si no fos un senglar jove, recomano deixar-la la nit abans amb vi blanc o llet .

Posar la carn de senglar i el porc ben eixutes i salpebrades en una rostidora al forn a temperatura forta fins a deixar-la rostida.

Posaren una casolà al foc on escalfarem les dues cebes tallades a la juliana. Incorporarem la carn de la gallina sense pell, la salsa de tomàquet i les carns rostides.

Ho deixaren coure com si fos un estofat, fent xup-xup. No deixarem que quedi eixut; si fos el cas incorporarem una mica de brou.

Transcorregut aquet pas posaren la llet i la molla de pa. Rectificarem de sal i pebre i ho passarem per la picadora de carn.

Bullirem les plaques de canelons amb força aigua salada, les refredarem i reomplirem els canelons de marera tradicional i els posarem a la plata del forn.

Per a la beixamel farem bullir la llet amb la nou moscada, sal, pebre i el brandi. Mentrestant farem un roux amb la mantega i la farina una mica torrada. Anirem incorporant la llet fins que tingui la textura ben cremosa i ratllarem la tòfona. Finalment, ho disposarem sobre els canelons.

Només faltarà posar-los al forn a gratinar amb una bona capa de formatge de pagès ben cremós.

Salut i bon profit!


Genèric CinegeticatPublicitat
%d bloggers like this: