Actualitat

Cardona acull una batuda per a dones caçadores

Eduard Melero – Cardona – 07/10/2018

Gran èxit participatiu a la primera cacera de les dones celebrada a Cardona

L’històric municipi de Cardona, situat al bell mig de Catalunya, gaudeix d’una gran tradició cinegètica. El passat dissabte dia 6 d’octubre, va acollir la tercera edició de la cacera de les dones, organitzada per la Representació Territorial de la Federació Catalana de Caça a Barcelona, juntament amb la Societat de Caçadors de Cardona, una societat amb més de 40 anys d’història.

La batuda del senglar va comptar amb una trentena de dones caçadores de la província de Barcelona i deu remolcs de gossos amb els seus corresponents gossers i acompanyants. El punt de trobada va ser a la barraca dels caçadors de la colla “Els Pallingues”, on hi havia una xurreria que oferia l’esmorzar mentre es repartien les parades i els punts de solta.

La batuda, meticulosament preparada des de fa dies per la Societat de Caçadors de Cardona i especialment pels membres de la seva junta i per la jove caçadora del poble Carmen Pérez, va obtenir els seus fruits. L’abast de la batuda superava les 950 hectàrees de boscos de pi blanc amb roures i alzines, garrigueres i zones de cultiu. Tot i que la jornada va estar marcada per la calor, els gossos van realitzar un bon paper, ja que van trobar aigua a les diferents rases de la zona de la cacera i es van poder refrescar sovint per a continuar caçant.

Empaits i trets van predominar la cacera durant tot al matí i, de fet, gairebé totes les caçadores van tenir la possibilitat de disparar, amb un resultat final de 8 senglars abatuts i 1 cabirol. Entre els senglars caçats hi havia un gran verro que va poder abatre la jove Pérez.

En finalitzar la cacera es va dur a terme un dinar de germanor al restaurant Pla d’Abella (Navès) on la Territorial de Barcelona va repartir obsequis pels gossers i per les dones participants i també s’hi van dur a terme alguns sortejos.

El bon ambient i la companyonia es van respirar durant tota la jornada, les caçadores van gaudir de valent i tothom va col·laborar a l’hora de recollir els senglars abatuts i els gossos un cop finalitzada la cacera. Gran èxit doncs, en aquesta nova edició de la cacera de les dones.


Deixa un comentari

MussapPublicitat