Actualitat

CAZAFIR celebra la 28a edició

Redacció – Móra d’Ebre – 13/06/2016

Aquest passat cap de setmana es va celebrar la 28a edició de Cazafir, la Fira del Caçador de Móra d’Ebre.

El tret de sortida de la Fira el va donar el President de la Federació Catalana de Caça, Paco Piera en inaugurar Cazafir 2016, recorrent amb els organitzadors i les autoritats pel recinte firal, entre els quals hi havia l’Alcalde de Móra d’Ebre, Joan Piñol, el President de la societat de caçadors, La caçadora de l’Ebre, Joan Serra, el President de la Territorial de Tarragona, Joaquim Vidal i el President de la Territorial de les Terres de l’Ebre, Manolo Royo.

Moment de la inauguració de CAZAFIR 2016
Moment de la inauguració de CAZAFIR 2016

La fira que per segon any consecutiu es va celebrar a l’espai municipal l’ illa de Sauri, estava composta per una cinquantena de diferents parades, expositors relacionades amb el sector i per a totes les edats, ja que fins hi tot hi havia un espai per a activitats infantils.

Durant l’acte inaugural, el President de la Federació Catalana de Caça ha parlat sobre l’actualitat de la caça i ha assegurat que hi ha un augment molt significatiu de determinades espècies de caça major, com per exemple el senglar, el cabirol o el cérvol i que sovint representa un conflicte (danys agricultura, accidents transit,…). Per això davant aquest panorama, va indicar que “La nostra feia és la de regular la fauna salvatge”.
En el mateix sentit, s’ha referit a les crítiques que reben els caçadors de sectors ecologistes i animalistes. Sobre els primers, Piera va explicar que “nosaltres també en som d’ecologistes, possiblement els uns i els altres parlem el mateix idioma però amb dialectes diferents”. Sobre els animalistes, va estar contundent: “són persones amb les quals no es pot parlar”.

Dissabte es va celebrar la trobada de colles del senglar de la Ribera d’Ebre, el Priorat i la Terra Alta i també l’exposició de canilles i “rehales” d’aquestes colles i altres amics, així com una exhibició dels participants del campionat de Sant Hubert de les Terres de l’Ebre.

El grup de les xarxes socials Seti.cat va aprofitar la celebració de la fira per fer una trobada i poder reunir dissabte alguns membres de diferents zones del territori per parlar de caça i les seves aventures.

IMG_7564
Zona pels gossos
IMG_7565
Zona de bar

Com ja és habitual també es va promocionar el consum de la carn de caça, oferint la XIII mostra de cuina de caça.

Durant el diumenge, l’AEPES va fer unes demostracions sobre el món del rastre de sang, traçant un rastre artificial de sang i posteriorment amb un gos especialitzat resolent el citat rastre. Per aquests casos els gossos més utilitzats són el Sabuesos de Baviera i els Teckels, tot i que hi ha una gran varietat de races que podrien realitzar-los perfectament.
El cos del SEPRONA de la Guàrdia Civil també va fer una demostració amb gossos ensinistrats per a detectar drogues.

IMG_7563
Gossos especialitzats per a detectar drogues

I un dels actes més interessants va ser la ponència magistral que va donar el Doctor en biologia animal i professor catedràtic de la UdL, Jesús Nadal, que va centrar la seva xerrada sobre la perdiu, la millora dels seus hàbitats, la correcta gestió i la repoblació.


Deixa un comentari

Genèric CinegeticatPublicitat