Actualitat

Celebrada l’Assemblea General Ordinària de la FCC

Redacció – Lleida – 07/06/2015

El restaurant Blanc i Negre II d’Agramunt (Lleida) va acollir el passat dissabte 6 de juny l’Assemblea General Ordinària de la Federació Catalana de Caça, on van assistir unes 190 persones que representaven un centenar de societats.

A les 11:00h el President, el senyor Paco Piera va iniciar l’Assemblea on es tractaven 9 punts a l’ordre del dia més el torn de paraules i va destacar la importància de fer itinerants les assembles generals per tot el territori català acostant així la Federació a tot arreu.

IMG_4902
detall de la sala

A l’acte hi havia l’Alcalde d’Agramunt el qual va agrair que s’hagués triat el seu municipi per celebrar l’Assemblea dels caçadors i va repetir en diferents ocasions que Agramunt estima els caçadors ja que ell particularment té una sensibilitat especial amb la caça perquè de petit havia estat ocellaire i també perquè veu que cada temporada durant l’època de caça hi ha molta activitat econòmica al municipi i això ara més que mai és molt important.

IMG_4904
Membres de la Federació

Un dels temes més interessants que es van tractar va ser la intenció de crear la figura del caçador expert. Un caçador molt ben preparat i amb uns requisits específics com per exemple estar federat més de 5 anys seguits, ser posseïdor del carnet de manipulació de la carn de caça, que tingui experiència contrastada, bon coneixedor de la zona, amb bons coneixements de la legislació, de gps, dels primers auxilis, les espècies cinegètiques i el maneig d’armes. I amb un perfil psicotècnic d’autocontrol, responsable i prudent. La tasca d’aquest caçador expert seria bàsicament organitzar, col·laborar i dirigir actes de caça en el seu territori quan sorgeixin casos de sobrepoblacions o problemes amb animals en zones delicades.

També es va tornar a parlar del litigi que té el President de la Real Federación Española de Caza i que l’obliga a repetir les eleccions amb el cens del 2012. Tot i que Piera comenta que de moment tot segueix igual i que s’està esperant a que s’inhabiliti al President de l’Espanyola tai i com volen les 9 Federacions que formen el grup F-9.

Un altre tema d’interès pel col·lectiu va ser la presentació d’una nova pòlissa d’assegurança que oferia MUTUASPORT i que cobrirà més d’un milió d’euros, anomenada Premium. En aquest cas el Senyor Piera va dir que des de la Federació s’aconsellava tenir una pòlissa amb molt bona cobertura i va afegir que anul·larien els antics documents N de les pòlisses d’assegurances perquè oferien molt poca cobertura i que de manera totalment gratuïta farien un canvi superior a tots els altres documents. És a dir que el caçador que tenia el document N ara tindrà pel mateix preu el document Q, el que tenia el document Q ara tindrà l’S i el que tenia el document S ara tindrà el Premium.

El President territorial de Barcelona, el Senyor Zarzoso, va explicar una prova pilot que podran fer servir els federats de Barcelona de manera totalment gratuïta a finals de mes i que es tracta d’una aplicació mòbil on hi haurà la secció caçadors i la secció ocellaires i que servirà per informar de la legislació, les fires, els campionats i les competicions a temps real. En un futur s’està estudiant poder activar una nova secció d’alerta per protegir la seguretat dels caçadors davant d’accidents i enviar a través de l’aplicació la ubicació de l’accidentat així com també poder disposar d’un programa de seguiment dels gossos durant el transcurs de la cacera.

També es van tractar temes dels fringíl·lids i es va informar que es realitzarà la 1a copa ocellaire de Catalunya a Castellgalí (Bages).

Va haver una ponència del President de la Comissió de Catalunya d’homologació de trofeus de caça, on el senyor Josep Hernández parlava de l’evolució d’aquesta comissió, de les funcions i del funcionament actual mitjançant les taxes, les quals han fet disminuir l’homologació d’animals i per tant es debilita l’excel·lent base de dades que hi havia fins ara. També va comentar que no hi ha pressupost per elaborar el catàleg i ja fa 10 anys que no es fa ni es publica.

En l’apartat de competicions es va fer un repàs dels concursos realitzats, es va informar del nou calendari i es van entregar distintius als guanyadors de les diferents modalitats. També es va fer menció especial al campió d’Espanya de becades, el senyor Jordi Morató.

IMG_4912
Reconeixement a Glòria Álvarez, campiona St. Hubert 2014

I per acabar, la revista de caça de Catalunya CINEGETICAT va fer una presentació del seu producte i va explicar als assistents les línies bàsiques del projecte així com la possibilitat de subscriure-s’hi.

Ja per últim, es va obrir el torn de preguntes i es va acabar l’assemblea sobre les 14:30h i en sortir es va fer un bon dinar federatiu.


One thought on “Celebrada l’Assemblea General Ordinària de la FCC

Deixa un comentari

MussapPublicitat