Actualitat

CHO de Francisco Rodeiro, nou campió d’Espanya

JM Usarraga – Euskadi – 12/08/2015 Fotos: Mikel Arrazola

El municipi basc de Maruri-Jatabe va acollir el Campionat d’Espanya 2015 de gossos de rastre sobre senglar amb la participació de 35 cans vinguts d’arreu de l’estat. Un Campionat organitzat per l’Ajuntament, la RFEC, la Federació Basca de Caça i el Club AspuruBegi que va resultar una festa per als aficionats a la caça major en què van poder delectar-se amb els millors exemplars de gossos de rastre d’aquesta temporada prèviament classificats en els seus campionats autonòmics.

Sota un constant xirimiri (pluja feble clàssica del Pais Basc), els concursants no ho van tenir fàcil ja que el rastre deixat pels senglars del club AspuruBegi a primera hora anava desapareixent amb l’herba mullada. Repartits en dues bateries 17 gossos van prendre part en cadascuna d’elles accedint només 5 d’ells a la final conjunta de les dues tandes.

El mixte “Cho” del gallec Francisco Rodeiro es va imposar a la resta de participants amb 205,5 punts seguit d’Eduardo Gonzalez i el seu Grifó “Chispa” amb 200,5 punts. Va completar el pòdium un altre Grifó, en aquesta ocasió, un Nivernais anomenat “Miña” propietat d’Alfonso Basarrate amb 199,5.

Després del desempat final es va procedir al lliurament de premis amb les autoritats presents a més dels delegats autonòmics vinguts fins a Euskadi. La RFEC i la Federació Basca van agrair la col·laboració de l’Ajuntament de Maruri-Jatabe i el Club AspuruBegi per la seva magnífica predisposició en l’organització del Campionat arribant a comptar amb més de 20 voluntaris del municipi i cedint totes les instal·lacions.

1º- FRANCISCO RODEIRO CHO 205,5 PUNTS

2º – EDUARDO GONZALEZ CHISPA 200,5 PUNTS

3º – ALFONSO BASARRATE MIÑA 199,5 PUNTS

4º – FRANCISCO ROMERO BALA 197,0 PUNTS

5º – JAVIER CARRILES RITA 196,0 PUNTS


Deixa un comentari

MussapPublicitat