Des de dins

Cloenda de temporada de la Colla de Puigsacalm

Miquel Serra – Sant Quirze de Besora – 08/03/2019

Avui, dia 2 de març de 2019, la Colla senglanera de la Societat Caçadors Puigsacalm, donem per acabada la temporada del senglar 2018-2019, a la nostra APC.

Cacem conjuntament amb els nostres veïns de Sant Quirze-Montesquiu-Sora.

S’ha començat a primera hora del matí, abans que les albes traguessin el nas per llevant, amb la trobada dels efectius a la “Cabanya del Mir”, on cadascú ha pogut carregar les “piles” per aguantar fins a l’hora de dinar. D’allà tothom surt amb les parades adjudicades.

D’aquesta manera, quan tots estem col·locats, els gossers avien les seves canilles, per la zona escollida per, “tancar avui la temporada”: els Bevins.

Empaits, trets, més o menys efectius fins que al voltant de la 1 -com se solia fer a les fàbriques tèxtils d’antany-, es toca retirada. La catifa, avui no és gaire reeixida: 4 víctimes. Tres per dalt, dos nodrissos d’uns 20 kg, i un verro d’uns 60 kg, i altre verro d’uns 55 kg per part dels veïns.

La retirada és ràpida i efectiva cap al lloc de trobada per dinar: una amanida, arròs, carn de xai, nyoca, i el corresponen líquid.

En acabar l’àpat, per part de la Junta, hi ha l’entrega de l’obsequi de la temporada als escorxadors “oficials”. El més emotiu, pot ser perquè jo n’he estat un dels protagonistes, és l’entrega d’unes plaques commemoratives, als 6 socis de més de 75 anys, quasi tots fundadors de la Colla.

Es clausura la temporada 2018-2019, amb 287 senglars abatuts. Millor que la passada, però pitjor que fa dues temporades -record d’abatiments de sempre-, a esperar que la pròxima sigui la millor de totes.

Salut i caça.


Deixa un comentari

gif cinegeticatPublicitat