Actualitat

Consolidació de la fira del caçador de Sant Fruitós de Bages

MC – Manresa – 27/06/2017

La IV edició de la Fira del Caçador de Sant Fruitós de Bages es consolida i esdevé la capital de la caça de la Catalunya Central.

La bona entesa entre l’Ajuntament del poble, la Federació Catalana de Caça i la Societat de Caçadors de Sant Fruitós de Bages conjuntament amb l’enorme esperit de treball del president de la societat de caçadors, Cándido Pérez, ha fet possible que aquesta Fira que va començar l’any 2014 amb molta il·lusió per part dels socis i veïns, avui dia esdevingui tot un referent cinegètic al cor de Catalunya. La Fira s’ha caracteritzat per l’acurada organització i la implicació de molta gent que tenen com a objectiu fer cada any una trobada més gran. El canvi de distribució de la Fira efectuat l’edició passada s’ha consolidat i ha propiciat que hi hagi hagut un flux constant de visitants.

Imatge de Mercè Berdala. Autoritats a la inauguració.

La novetat d’enguany ha estat la presència de Mercedes Montero, Alcaldessa del municipi malagueny Archidona, on se celebra la fira de gossos més gran de tot l’estat i que, enguany, celebra el 25è aniversari. D’aquesta manera, Cándido obre les portes a un agermanament entre les dues fires per tal d’enfortir vincles i convertir-se en un punt de trobada entre caçadors, especialment aquells amb arrels del sud.

L’altra novetat de la Fira ha estat el reconeixement de la raça Ca Eivissenc (podenco ibicenco). S’ha destinat tota una zona de la Fira per exposar aquests gossos autòctons d’Eivissa amb uns sentits de vista i oïda molt desenvolupats i molt aptes per a la cacera del conill.

Imatge de Mercè Berdala. Exhibició de falconeria.

D’altra banda, Amadeu Rodríguez va guanyar el memorial Sergio Melero i Francesc Calvet va quedar primer en el recorregut de caça. També va generar força expectació la demostració amb gossos d’alt rendiment efectuada per Creu Roja, les proves de tir amb arc promogudes per Serracanya, l’exhibició de falconeria que va fer l’empresa Acariciando el Aire i la ponència sobre armament i munició efectuada pel tirador professional Ramon Fitó.

A l’estand de Cinegeticat es va poder fer un tastet d’embotits elaborats amb carn de caça, cedits per l’escorxador Senglar de Girona acompanyats d’un maridatge de vi i cava de Cellers Domenys.

Per primera vegada, l’organització de la fira va acordar amb l’Associació canina Unió cinòfila de Catalunya fer una desfilada de gossos que va esdevenir un èxit de participació. Van desfilar-hi més d’un centenar de cans i, vista la bona acceptació, es va prendre el compromís de repetir la desfilada a cada edició de la Fira.


Deixa un comentari

MussapPublicitat