Actualitat

CURS DE GESTIÓ DE SOCIETATS

Molt d’interès per part de les societats, i un èxit de participació.

Seguint amb el calendari de FORMACIÓ 2014 de la Representació Territorial de la FCC a Barcelona, dissabte passat, dia 17 de maig en el municipi de Sant Martí Sarroca, Barcelona, es va celebrar una jornada formativa per les societats federades de la província de Barcelona sobre gestió interna i documental d’una societat de caçadors, amb una àmplia participació de societats federades de tota la província.

El curs va ser impartit per la Senyora Montserrat Romeo, cap administrativa i advocada de la Representació Territorial de la FCC a Barcelona i pel Senyor Sergio Sánchez, Tresorer de la Junta Directiva d’aquesta Territorial.

El lloc triat per a la seva celebració va ser El Castell de la població, del segle X, considerat monument històric artístic d’interès nacional. La Representació Territorial de la FCC a Barcelona va tenir la gran col·laboració de la Societat de Caçadors de Sant Martí Sarroca i, molt especialment del seu President, el Senyor Angel Amela, que juntament amb l’ajuntament de la població va fer possible la seva realització en aquest lloc privilegiat.

És necessari comentar que, la Representació Territorial de la FCC a Barcelona, va convidar a les dones assistents que acompanyaven als seus homes a la jornada, a una ruta turística i de degustació per les Caves Torres i Mas de Barberans. Així, just començar, un microbús les va traslladar al restaurant Sant Jordi on van poder esmorzar i posteriorment van anar a fer la visita.

Referent al curs, va començar a les 9:30 del matí, donant la benvinguda als assistents per part del Vicepresident de la Territorial de Barcelona, el Senyor Puigpinos, del President de la societat de caçadors de Sant Martí Sarroca, el Senyor Angel Amela, i de l’Alcalde, el Senyor Ramon Carbó.

La ponència de la Senyora Montserrat Romeo va estar basada principalment en tres parts :

1.- SOCIETAT. Definició i creació d’una societat, els socis, Assemblea General, Junta Directiva i les seves funcions, règim econòmic i llibres d’una societat.

2.- ELECTORAL. Procediment electoral, calendari electoral i reglament electoral.

3.- PROCEDIMENT DISCIPLINARI. Infraccions, potestat disciplinària, prescripció de les infraccions i sancions, execució de sancions, procediment d’urgència , procediment ordinari i recursos.

Tots aquests punts van ser explicats detalladament per la Senyora Montserrat Romeo juntament amb exemples d’aplicació. A més, per facilitar l’enteniment i posterior treball de la societat, es va lliurar amplia documentació que contenia tota l’explicació mitjançant resums i, el més important, models perquè fossin utilitzats per les societats en el desenvolupament de les seves pròpies funcions dins del funcionament normal de gestió de la seva societat.

A mig matí la Representació Territorial de la FCC a Barcelona va convidar als assistent amb un esmorzar al mateix Castell de Sant Martí, per seguir posteriorment amb el programa establert.

En referència a la ponència del Senyor Sergio Sánchez, va explicar les diferents cobertures en Responsabilitat Civil, tant de societats com dels propis socis i va realitzar una comparativa de les diferents pòlisses i assegurances existents al mercat amb l’únic fi de que la societat tingués una sèrie de conceptes clars en el que a cobertures i serveis es refereix.

Els assistents per la seva banda van poder preguntar totes i cadascuna de les seves inquietuds sobre els temes tractats.

Sobre les dues del migdia es va donar per acabada la jornada amb unes paraules del President de la Representació Territorial de la FCC a Barcelona, el Senyor Joaquin Zarzoso, que va agrair en primera instància l’assistència de totes les societats, i també el gran treball realitzat per la Senyora Montserrat Romeo i el Senyor Sergio Sánchez. Així mateix, va valorar la gran labor realitzada per la societat de caçadors de Sant Martí Sarroca i molt especialment la del seu President, el Senyor Angel Amela , amb l’organització i preparatius de la jornada, així com de l’Ajuntament de Sant Martí i del seu Alcalde.

Seguidament, tots els assistents juntament amb les seves dones, van poder visitar el conjunt monumental de l’església i el Castell de Sant Martí Sarroca.

Al finalitzar la visita, es va fer un dinar de germanor amb tots els assistents en el restaurant Sant Jordi, on el President de la Representació Territorial de la FCC a Barcelona, el Senyor Joaquin Zarzoso, va agrair l’assistència de les dones a la jornada i les va obsequiar amb una caixa de catanies (dolç típic de Vilafranca del Penedès). Aquestes per la seva banda, molt satisfetes amb la jornada, van agrair el detall i van instar a aquesta Representació a seguir comptant amb elles en futurs esdeveniments.

Per la seva banda, els assistents al curs van felicitar en massa, a la Representació Territorial de la FCC a Barcelona per la magnifica jornada formativa la qual van valorar molt positivament

curssantmarti1

curssantmarti

Joaquin Zarzoso
President de la RT de la FCC a Barcelona


Deixa un comentari

Genèric CinegeticatPublicitat