Actualitat

Denunciades vuit persones per tinença il·lícita d’ocells fringíl·lids a Cornellà de Llobregat

La Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Regió Policial Metropolitana Sud van portar a terme el 26 de juny un dispositiu de control de compra-venda i tinença d’ocells cantaires a Cornellà de Llobregat, amb l’objectiu principal de prevenir el tràfic il·lícit d’aquests animals.

La setmanada passada agents de la Unitat Regional de Medi Ambient dels Mossos i de la comissaria de Cornellà de Llobregat van realitzar un dispositiu especial a la plaça Tàrrega. Aquesta plaça de la ciutat de Cornellà és molt coneguda i freqüentada per persones del món ocellaire a Catalunya ja que existeix en l’actualitat un mercat submergit de compra-venda de fringíl·lids, dels quals n’està expressament prohibit el seu comerç i es requereix una autorització que acrediti el seu origen legal per la seva tinença. Els agents denunciar vuit persones pels tinença il·lícita d’aquests animals i es van intervenir 90 ocells de diferents espècies: 28 caderneres, 35 verdums, 26 passerells i un pinsà, així com material per la seva caça il·legal.
El dispositiu s’ha realitzat en aquest mes ja que és l’època de cria de les novelles i és quan hi ha més moviment en aquests punts de venda encoberts.
Els ocells fringíl·lids
Els fringíl·lids són ocells de petita mida que es caracteritzen per tenir un bec adaptat per menjar llavors i gra, n’hi ha quatre espècies: el pinsà comú (Fringilla coelebs), la cadernera (Carduelis carduelis), el verdum (Carduelis chloris) i el passerell (Carduelis cannabina) que són utilitzades per a l’activitat tradicional de concursos de cant.

Amb la legislació actual no està autoritzada la seva captura i n’està expressament prohibit el seu comerç. I només s’autoritza la seva tinença sempre i quan s’acrediti el seu origen legal mitjançant les autoritzacions preceptives.

Font: Gencat

Deixa un comentari

gif cinegeticatPublicitat