Actualitat

Dues proves per conèixer millor la cacera de la llebre

Albert Pou – Tàrrega – 09/06/2017

Cada any a Catalunya se celebren interessants i diverses proves de treball de gossos de rastre repartides per tot el territori en què repleguen molts aficionats als gossos de caça, però cal destacar que només dues d’elles estan destinades als aficionats de la caça de la llebre. Diversos membres del grup de caçadors amb el nom “Llebrers de Catalunya” són els que fan possible aquestes proves de treball, juntament amb els companys i amics que hi participen i col·laboren perquè això sigui possible, en què acaben sent un dia de trobada de caçadors i difusió de la modalitat de caça i mostrar l’interès que tenim des del grup.

Des de “Llebrers” volem preservar aquesta modalitat de caça tan antiga del nostre territori i considerem que si tenim ganes de fer aquestes proves és perquè tenen un valor molt important dins la caça, gestió, ètica i cultura. No es veuen gaires llebrers pels acotats de caça, dic concretament llebrers perquè som gent que exclusivament cacem la llebre amb gossos de rastre, passem moltes hores ensenyant gossos, observant la natura, respectant el medi natural i gaudint del treball dels nostres gossos, i és que aquesta modalitat de caça es va perdent amb els anys, antigament a cada poble hi havia algú o altre que caçava aquesta espècie, però ara es fa difícil trobar-ne.

La primera prova de treball que es fa és la de Cassà de la Selva (Girona), els dies 18 i 19 de març, en què recull una multitud de caçadors tan de llebre com d’altres modalitats. Cada any té una bona participació de canilles de gossos vingudes d’arreu de Catalunya i es poden observar diferents races de gossos a treballar sobre el rastre de la llebre.

La segona prova és la de Camprodon (Girona), els dies 29 i 30 d’abril, que amb menys participació de canilles, potser per la ubicació del territori, però que la gent del territori sempre hi és present i es gaudeix de poder veure treballar gossos de caça a alta muntanya dins uns magnífics paisatges.

Per últim, aquest any s’ha anul·lat la prova de Santa Linya (Lleida), però que en edicions anteriors també concentrava un bon número de caçadors de llebre de diferents punts de Catalunya.

Des de “Llebrers” seguirem organitzant aquestes proves en els pròxims anys i animem a tothom que vingui a participar o a veure-ho. Volem donar les gràcies a la Federació de Caça de Girona, Federació Catalana de Caça, Societat de caçadors de Cassà de la Selva, Ajuntaments de Viladrau i Folgueroles, Club del Porcellana i Societat de caçadors de Camprodon.


Deixa un comentari

gif cinegeticatPublicitat