Editorial

Editorial Cinegeticat nº3

senglar i gossos

Eduard Melero – Cardona – 01/12/2014

Si i si, ja podem dir que ens hem presentat públicament i de manera oficial. El passat 21 d’octubre vam fer la presentació oficial de la revista CINEGETICAT al cor de Catalunya a Manresa i vam comptar amb la presència de l’Honorable Conseller de Preseidència, el senyor Francesc Homs. Al qual vull agrair públicament el suport institucional que ens ha ofert en nom del govern català, ja que això representa que el nostre projecte va en bona direcció.

Reunions amb el sector

També ha estat un mes molt actiu, hem establert contacte amb diferents representants d’entitats, clubs, associacions, gremis, federacións, agrupacions vinculades amb el món cinegètic per tal de consensuar un procediment de treball, amb reunions periódiques marcant el full de ruta anual i poder així emmarcar la caça on correpon.

La mala imatge del caçador

Entrant en matèria, cada dia em preocupa més la imatge i percepció que té gran part de la societat del col·lectiu caçador. Una imatge horrible, d’assassins, de dolents de la película, de rambos, …. a més ens tracten amb despreci i moltes vegades ofenent i faltant al respecte. En definitiva ens maltracten.

I això no és nou, ja fa molts anys que s’ha agafat aquesta dinàmica i personalment crec que bona culpa en tenen els mitjans de comunicació, a banda de la ignorància de molts terrestres.

Si amics i amigues, els mitjans de comunicació no treuen mai cap noticia positiva referent a l’activitat cinegètica, i us asseguro que en podrien omplir setmanalment més d’alguna pàgina parlant per exemple, de la funció social que fa el col·lectiu, de la funció ecològica que se’n desprén, de l’injecció econòmica que se’n deriva arreu del territori,…. i així anant desgranant cada sector molts es quedarien esgarrifats de la magnitud de la caça i els seus afluents.

La caça a la caça dels mitjans de comunicació

Però com deia abans, els mitjans només utilitzen la caça per degradar-la encara més, amb noticies del tipus: un home mata la seva dona amb una escopeta de caça, els mossos detenen un caçador furtiu amb tres animals protegits, atrapen un furtiu caçant ocells, denuncien un caçador per tenir els gossos en mal estat, …. i això nom pot ser! Per això, mitjantçant CINEGETICAT com a mitjà de comunicació específic en l’activitat cinegètica catalana volem fer una crida a tots els caçadors i caçadores perquè ens vagin fent aportacions i col·laborin en aquestes reunions de treball que volem tirar endavant per tal de canalitzar i donar sortida a totes les demandes que consensuem pel bé de la caça i l’enlairament de la seva imatge a travès de la revista com al mitjà dels caçadors. Segur que d’aquesta manera podrem influir a canviar el tarannà d’aquests periodístes tant anticaça que tenim a la resta de mitjans.

Bones Festes a tots i totes, però sobretot seguretat i bona caça!

#laveudelscaçadors

PD: recordeu que podeu enviar les cartes al director utilitzant el següent correu: cinegeticat@cinegeticat.cat

Eduard Melero

Director


Deixa un comentari

MussapPublicitat