Actualitat

El Club Esportiu Becaders de Catalunya acosta la formació als joves

Gabriel Crespo – Sant Feliu de Codines – 20/04/2016

El passat 12 de març, el Club Esportiu Becaders Catalunya va dur a terme les Primeres Jornades Tècniques de Becada per a Joves.

El curs es va realitzar al vedat Can Vilaregut, al municipi d’Oristà, on van tenir la gentilesa de cedir las seves instal·lacions per a la seva realització.

Un espai immillorable envoltat de natura i amb possibilitats de la pràctica del tir en la modalitat de recorregut de caça; un cop finalitzat el curs, molts joves van aprofitar per practicar una estona.

Aquest curs va tenir molt èxit entre els 30 joves assistents; tots van seguir i escoltar amb atenció las explicacions per part dels ponents i de ben segur van descobrir qüestions i comportaments de la becada que desconeixien.

Rafael Sierra efectuant la seva ponència
Rafael Sierra efectuant la seva ponència

Entre tots els ponents es van tractar i desenvolupar el temes següents:

  • Biologia, morfologia, alimentació, migració, hàbitat i reproducció.
  • Armes i munició.
  • Accessoris per caçar becades.
  • Seguretat en la caça de la becada.
  • Ètica i respecte de la becada.
  • Estadístiques de captures de becada.
  • Gossos de mostra per caçar becades.

Hem d’agrair l’assistència al curs del President de l’associació JUVENEX (Juventud Venatoria Extremeña), el Sr. Alberto Covarsí, i a tres membres de la seva Junta, que es van desplaçar des d’Extremadura per assistir, aportar obsequis i col·laborar amb el nostre Club.

També agrair la col·laboració de la Federació Territorial de Barcelona i al seu President, el Sr. Joaquin Zarzoso, implicat i disposat sempre a col·laborar i ajudar als joves caçadors.

Destacar la presència del bicampió d’Espanya de caça de becada, el Sr. Jordi Morató, que va animar als joves a continuar ampliant coneixements i experiències de la caça de becades.

foto de grup de la jornada
foto de grup de la jornada

Així mateix, no voldria deixar d’agrair a la resta de col·laboradors que van fer possible que els joves assistents als curs gaudissin d’un dia en el que tot va ser possible gràcies a les subvencions d’entitats com CONSTRUCCIONES MAÑERO, LAIMART DESIGN, RAMONTXO ARROSAGARAY, GAMO, EXCOPESA i VEDAT VILAREGUT.

Gràcies a tots per fer possible aquest primer curs per a la formació dels joves caçadors que són el futur de l’activitat cinegètica. De ben segur que el CEBC continuarà en la seva tasca de formar, ajudar i incentivar als joves per a la pràctica de la caça.


One thought on “El Club Esportiu Becaders de Catalunya acosta la formació als joves

Deixa un comentari

MussapPublicitat