Actualitat

El col·lectiu ocellaire reivindica la continuïtat de la seva activitat

Edurad Melero – Barcelona – 01/10/2016

Avui s’ha celebrat a Barcelona una manifestació per reivindicar que l’Administració de la Generalitat no permetrà caçar fringíl·lids enguany.

Segons l’article d’ENDECA publicat a la revista nº 15 de Cinegeticat:

…A Catalunya l’activitat de captura d’ocells fringíl•lids del medi natural per a la seva tinença en captivitat, amb la finalitat d’ensinistrament per al cant, forma part d’una tradició fortament arrelada a l’entorn dels ocellaires…

L’article fa un anàlisi exhaustiu del marc normatiu que afecta l’activitat ocellaire i conclou que s’està complint amb la legislació actual quant a:

  • Es tracta d’una captura excepcional.
  • S’està explorant, al Centre de Fauna de Vallcalent, a Lleida, la cria en Captivitat, en col•laboració amb els tècnics de la DG i de l’ICO. Els resultats no són optimistes.
  • Es respecta el concepte de “petites quantitats”.
  • Només es fan servir mitjans selectius i no massius, tot i que les regions que ens envolten fan servir altres mitjans tradicionals, i es consideren, no en la matèria primera, però sí en el sistema, com a selectius i no massius.
  • Es regulen les espècies objecte de captura, els mitjans de captura, les circumstàncies de lloc i temps, les persones que podran fer la captura i les condicions que han de complir, així com l’autoritat encarregada de vetllar per al seu compliment.
  • Per últim, s’estableix un control exhaustiu de les autoritzacions, sistemes i captures, a traves d’una base de dades del personal tècnic de la DG i dels agents de l’autoritat com ara els Cossos d’Agents Rurals, de Mossos d’Esquadra i del SEPRONA de la Guardia Civil. S’ha informat, a més, puntualment a la UE d’aquestes actuacions.
Podem, doncs, concloure que la decisió del Departament de Territori i sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya no té una base sòlida, ni legal ni tècnica…
Processed with MOLDIV

En aquest sentit la Federació Catalana de Caça, a clamor de les societats ocellaires de Catalunya, ha convocat l’exitosa manifestació d’avui, que posa de manifest que el col·lectiu ocellaire està més viu que mai i ha pogut expressar el malestar que fa anys que arrossega la seva activitat, que ha patit restriccions any rera any. La manifestació ha estat àmpliament concorreguda i hi ha assistit ocellaires de tot Catalunya i caçadors que els han recolzat. En acabar la manifestació, el President de la Federació Catalana de Caça, Sergio Sánchez, ha llegit un manifest a tots els presents per reivindicar la continüitat d’aquesta tradicional afició.


One thought on “El col·lectiu ocellaire reivindica la continuïtat de la seva activitat

  1. Defensar aquesta activitat sota l’excusa que és tradicional és d’un anacronisme manifest. Al SXXI per entretenir-se no cal engabiar ocells silvestres, Els nostres avis i besavis no tenien ni els medis, ni els mitjans que tenim ara (TV, cinema, internet, vehicle per desplaçar-se…).

    NO anem bé!

Deixa un comentari

gif cinegeticatPublicitat