El col·lectiu ocellaire reivindica la continuïtat de la seva activitat | Cinegeticat - gestió, caça i equilibri
Actualitat

El col·lectiu ocellaire reivindica la continuïtat de la seva activitat

El col·lectiu ocellaire reivindica la continuïtat de la seva activitat 1

Edurad Melero – Barcelona – 01/10/2016

Avui s’ha celebrat a Barcelona una manifestació per reivindicar que l’Administració de la Generalitat no permetrà caçar fringíl·lids enguany.

Segons l’article d’ENDECA publicat a la revista nº 15 de Cinegeticat:

…A Catalunya l’activitat de captura d’ocells fringíl•lids del medi natural per a la seva tinença en captivitat, amb la finalitat d’ensinistrament per al cant, forma part d’una tradició fortament arrelada a l’entorn dels ocellaires…

L’article fa un anàlisi exhaustiu del marc normatiu que afecta l’activitat ocellaire i conclou que s’està complint amb la legislació actual quant a:

  • Es tracta d’una captura excepcional.
  • S’està explorant, al Centre de Fauna de Vallcalent, a Lleida, la cria en Captivitat, en col•laboració amb els tècnics de la DG i de l’ICO. Els resultats no són optimistes.
  • Es respecta el concepte de “petites quantitats”.
  • Només es fan servir mitjans selectius i no massius, tot i que les regions que ens envolten fan servir altres mitjans tradicionals, i es consideren, no en la matèria primera, però sí en el sistema, com a selectius i no massius.
  • Es regulen les espècies objecte de captura, els mitjans de captura, les circumstàncies de lloc i temps, les persones que podran fer la captura i les condicions que han de complir, així com l’autoritat encarregada de vetllar per al seu compliment.
  • Per últim, s’estableix un control exhaustiu de les autoritzacions, sistemes i captures, a traves d’una base de dades del personal tècnic de la DG i dels agents de l’autoritat com ara els Cossos d’Agents Rurals, de Mossos d’Esquadra i del SEPRONA de la Guardia Civil. S’ha informat, a més, puntualment a la UE d’aquestes actuacions.
Podem, doncs, concloure que la decisió del Departament de Territori i sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya no té una base sòlida, ni legal ni tècnica…
Processed with MOLDIV

En aquest sentit la Federació Catalana de Caça, a clamor de les societats ocellaires de Catalunya, ha convocat l’exitosa manifestació d’avui, que posa de manifest que el col·lectiu ocellaire està més viu que mai i ha pogut expressar el malestar que fa anys que arrossega la seva activitat, que ha patit restriccions any rera any. La manifestació ha estat àmpliament concorreguda i hi ha assistit ocellaires de tot Catalunya i caçadors que els han recolzat. En acabar la manifestació, el President de la Federació Catalana de Caça, Sergio Sánchez, ha llegit un manifest a tots els presents per reivindicar la continüitat d’aquesta tradicional afició.


MussapPublicitat
%d bloggers like this: