En la prensa

Nuevo órgano del DARP para coordinar la caza en Mont-Roig del Camp y Cambrils

Prensa Gencat - Tarragona -06/03/2018

Hoy en Tarragona han constituido un órgano para mejorar la prevención de daños en las zonas de seguridad de Mont-Roig y Cambrils con representantes de diferentes departamentos de la Generalitat, de la administración local, los cazadores y el sector agrario.

Momento de la reunión esta mañana con la presencia del director de los Servicios Territoriales, Ángel Xifré

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha constituït avui un nou òrgan per millorar la coordinació per a la prevenció de danys en zones de seguretat a Cambrils i a Mont-Roig del Camp, a Tarragona. L’objectiu és decidir i coordinar les actuacions per prevenir i mitigar els danys que fa la fauna cinegètica en aquestes zones, on bàsicament els cultius que hi ha són d’horta, i les afectacions que també causen als càmpings de la zona. En les properes setmanes també es constituirà un segon òrgan de gestió a la zona de Vila-seca i Salou.

La creación de estos nuevos órganos es una de las acciones concretas que prevé el Plan de Prevención de los daños y los riesgos originados por la fauna cinegética que tiene en marcha el Departamento de Agricultura y que tiene como objetivo establecer un nuevo marco legal, administrativo y operativo para hacer frente a los nuevos retos que generan los elevados niveles poblacionales que han logrado varias especies cinegéticas.

En el marco de este Plan, una de las diversas actuaciones que se establecen es la creación de órganos de coordinación para la prevención de daños en las zonas de seguridad, donde la gestión es compartida con sus promotores, fundamentalmente ayuntamientos.

Durant aquesta primera reunió, que s’ha fet aquest matí al Serveis Territorials del DARP a Tarragona, s’ha convocat tots els sectors implicats, a més del promotor de la zona, per tal de discutir i coordinar les actuacions que s’hagin de portar a terme. Les zones de seguretat són aquelles on cal adoptar mesures especials amb la finalitat de garantir la protecció de les persones i dels seus béns davant les activitats cinegètiques. Són zones de seguretat, per exemple, els nuclis urbans, els rurals i les zones habitades o vies i camins públics i ramaders. Dins d’aquestes àrees no està permesa la caça.

Autorizaciones excepcionales para controlar las poblaciones y minimizar los daños a la agricultura

En els darrers anys s’ha observat en una part important de les zones de seguretat del camp de Tarragona un increment destacable de determinades espècies de fauna cinegètica, com és el cas del porc senglar, el conill de bosc, el tudó i l’estornell, entre d’altres. Les superpoblacions d’aquests animals produeixen danys a les explotacions agrícoles que en el cas de les zones de seguretat del Camp de Tarragona són majoritàriament explotacions hortícoles i també de fruiters i fruita seca. Els senglars també ocasionen accidents de trànsit i sovint es produeixen danys en instal·lacions, com és el cas dels càmpings i de zones relacionades amb el sector turístic.

Cuando la elevada densidad o abundancia de alguna especie cinegética ocasione daños a los cultivos agrícolas, daños a instalaciones, o accidentes de tráfico, se pueden autorizar caceresen las zonas de seguridad de manera excepcional, con el fin de controlar la población de estas espècies.Així, en la zona de seguridad de Mont-Roig se dieron 8 autorizaciones excepcionales ya la de Cambrils, 3. en estas redadas se han reducido las poblaciones de torcaces en 4.500 ejemplares y 144 conejos.


Deja un comentario

MussapPublicidad