Actualidad

El Pla des Blanquer dice NO a la ZEPA

UNAC - 05/30/2017 - Sevilla (traducido por redacción)

El 80% de los propietarios de la Zona Especial de Protección de Aves (ZEPA) del Pla des Blanquer piden la retirada de su declaración como espacio protegido.

La Asociación Balear Defensora del Mundo Rural, con la colaboración del Ayuntamiento de María de la Salud, han facilitado a los propietarios de las tierras afectadas por la ZEPA del Pla des Blanquer la posibilidad de presentar alegaciones a la tramitación de esta.

Un total de 790 propietarios, el 80% del total afectados a María de la Salud, han alegado a la Consejería la retirada de la ZEPA, argumentando que este espacio protegido se impone sin el consentimiento del propietario. Entre otros perjuicios de la ZEPA, afecta a las actuaciones que el propietario pueda o le interese realizar en sus tierras o propiedades causante de forma directa una pérdida de valor de estas. Por ello, piden a la Consejería, que se excluyan estas propiedades de la ZEPA del Pla des Blanquer y de cualquier intención de actuación que se quiera realizar sobre ellas sin el consentimiento de la propiedad.

Pla des Blanquer

El alcalde de Maria de la Salud, Biel Mas, declarava «davant d’aquestes dades, la Conselleria, com a acte de responsabilitat, hauria de replantejar-se la imposició d’aquesta ZEPA. Quan gairebé la totalitat dels propietaris et reclamen que aturis alguna cosa que els afecta és perquè realment el que es fa no agrada o és amenaçant per al ciutadà. A dia d’avui, any 2017, els polítics no podem anar en contra de la voluntat dels ciutadans ni contra les seves propietats. Davant d’això, els polítics hem d’escoltar els afectats i no només a la gent del nostre voltant. Per la meva part dir que tots aquests propietaris tenen el meu total suport i que haurien de ser escoltats per la Conselleria «.

Tomeu Bergas, president de l’Associació Balear Defensora del Món Rural, associació nascuda en defensa dels interessos de propietaris, agricultors, ramaders i caçadors arran de la imposició d’aquesta ZEPA, manifestava «he parlat amb gairebé la totalitat dels propietaris de la zona, el que ens ha portat a una posició pràcticament unànime com mostren els centenars d’al·legacions presentades. Per això, l’Administració autonòmica hauria de donar compte d’una vegada per totes, que aquestes terres són productives de cultiu i que hi ha molta gent que ha lluitat per a elles, vivint en l’actualitat de la seva producció. Tot aquest esforç està amenaçat per eco-polítics sense sentiments, que el més propers que han estat d’una aixada és el bolígraf amb el qual han signat la sol·licitud de declaració ZEPA. Cap nivell de protecció, ni restricció defensarà més aquestes terres ni a les espècies protegides, no protegides i cinegètiques que puguin habitar-hi on els que els que vivim en aquest territori, hem aconseguit amb molt de sacrifici i amor. Li demano al conseller Vidal que recapaciti, escolti als propietaris i retiri la proposta per al Pla des Blanquer que tant perjudicaria els propietaris de les terres de Maria de la Salut, Llubí i Santa Margalida».

Las Sociedades de Cazadores de Llubí, Santa Margalida, Maria de la Salud, Vilafranca, Montuïri, Alcúdia y Llucmajor. Así como las fincas de gran extensión de Binis-Montcaira de Escorca, Son Perdiu de Llucmajor, entre otros, también están en contra de estas dictaduras eco-políticas que se quieren implantar en sus cotos de caza.


Deja un comentario

Genérico CinegeticatPublicidad