Actualitat

Els caçadors de Llobera celebren la seva festa més popular

Isaac Pujols – Solsona – 27/03/2017

Un any més, la Societat de Caçadors Esportius de Llobera va celebra la seva festa de final de temporada de caça i ho va fer amb un acte social acompanyat d’un bon dinar popular. 

La Societat de Caçadors Esportius de Llobera es va fundar l’any 1973 i aglutina unes 10.500 hectàrees repartides entre els diferents municipis: Llobera, Olius, Pinós, Biosca, Pinell, Torà, Riner i Clariana de Cardener. L’evolució de senglars caçats ha anat a l’alça des de la seva fundació i aquest any ha fet el rècord històric, abatent 250 exemplars, 126 més que la temporada passada.

El passat diumenge, a la sala polivalent del municipi hi van assistir unes dues-centes persones, entre veïns, caçadors, autoritats, propietaris, amics i el president de la societat de caçadors de Solsona i comarca i representants d’altres societats de caçadors veïnes.

detall de la sala

L’objectiu de la festa, una de les més populars del Solsonès conjuntament amb la festa que organitza la Societat de Caçadors de Navès, és compartir un dia de bones experiències i retrobaments acompanyant un bon dinar i un munt de sortejos amb premis i regals que ofereixen els patrocinadors i col•laboradors a la Societat de Caçadors.

Aquests retrobaments entre propietaris, caçadors, entitats i Administració posa de manifest la importància que hi ha al món rural de treballar en una mateixa direcció per tal de preservar el medi natural i vetllar per uns interessos comuns, partint de la base que la figura del caçador esdevé clau perquè tot aquest engranatge funcioni.

Entrega de diplomes

Després de degustar i gaudir d’una espectacular paella, pa de qualitat, un plat de senglar, carn de xai a la brasa i uns bons postres, es va procedir a l’acte d’entrega dels diplomes que elabora la junta de la societat per entregar a tots els socis. En aquest diploma personal s’anoten els trets efectuats durant tota la temporada i els senglars abatuts. Els diplomes més aplaudits van ser els de les tres noves incorporacions a la societat; Anna Angrill Trilla, Maria Torra Torregasa i Miquel Cererols Sala. Dues joves noies caçadores i un nou noi caçador que fan mantenir el relleu i l’edat de la societat en un òptim nivell.

 

Joves incorporacions de 2016

Pel que fa als parlaments, tant els Alcaldes de Llobera, Josep Colell, de Torà, Magí Coscollola, de Pinell, Benjamí Puig, de Biosca, Corneli Caubet, com el Secretari Tècnic de la territorial de Lleida de la Federació de caça, Ramon Mayench, el representant de la mateixa federació, Josep Prat, el Conseller comarcal de turisme, Josep Caelles, el Director de la revista de caça de Catalunya, Eduard Melero i el President de la societat de caçadors de Llobera, Ramon Angrill, tots van coincidir en la importància del relleu generacional que necessita el sector caçador, van felicitar tots els organitzadors i col·laboradors per fer possible la festa, van agraïr la tasca dels caçadors pel que fa a la disminució de conflictes, com són els accidents de trànsit amb espècies cinegètiques o els danys a l’agricultura.


Deixa un comentari

gif cinegeticatPublicitat