Actualitat

Els ocellaires mouen fitxa davant el Departament

Redacció – Cardona – 08/07/2016

El passat dimecres 6 de juliol de 2016 a la tarda, es van reunir el Sr. Mariano Mate en qualitat de Responsable Ocellaire de Catalunya, la Sra. Montserrat Romeo en qualitat de Cap dels serveis jurídics de la Federació, el Sr. Josep Vilalta en qualitat de Delegat Ocellaire de la Federació a la comarca d’Osona, el Sr. Manel Raurich en qualitat de representant d’Agrupcat i el Sr. Sergi Sánchez, nou President de la Federació Catalana de Caça amb el Sr. Ferran Miralles, Director Gral. de Polítiques Ambientals del Departament de Territori i Sostenibilitat, per tractar la problemàtica generada davant la decisió de no permetre la captura ocells fringíl·lids durant l’any 2016.

Durant la reunió els representants dels caçadors van poder transmetre el mal estar del col·lectiu ocellaire i la disconformitat al Sr. Miralles en relació a la no expedició d’autoritzacions de captura d’ocells fringil·lids per a la present temporada 2016. També es va exposar que aquesta decisió posava en risc el mateix Decret 139/2014 de 14 d’octubre, ja que no permetia continuar amb el projecte iniciat sobre la viabilitat o no de la cria en captivitat d’aquests ocells.

Es va entregar al Sr. Miralles els Decrets d’autoritzacions de captura per 2016 tant d’Andalusia com de Múrcia i la Rioja per tal que fos coneixedor del seu contingut i de les bases jurídiques que sustentaven les seves decisions. Fent-li veure així que quasi totes les comunitats autònomes d’Espanya amb tradició ocellaire, enguany autoritzen la captura. Els representants ocellaires van concloure dient-li que “políticament ens sentíem decebuts i no recolzats pel nostre Govern, tenim la insuportable sensació de què la nostra activitat tradicional de concursos de cant d’ocells fringíl·lids present a Catalunya des de fa més de 400 anys no importa al nostre Govern, i el que és més greu, ens ho amaga”. Tanmateix van manifestar que és un greuge comparatiu cap als ocellaires catalans i que és imposat pel mateix govern català.

Per la seva banda, el Sr. Miralles va interpretar que no hi havia cap possibilitat de trobar una solució a mig camí que pogués desbloquejar, ni que fos parcialment, les captures de 2016 i davant la disconformitat del col·lectiu ocellaire, es va comprometre a traslladar el malestar al Conseller de Territori i Sostenibilitat, el Sr. Rull.
La decisió definitiva serà comunicada el dimarts vinent dia 12, coincidint amb la reunió que es mantindrà a la seu de la Federació Catalana de Caça amb els representants dels ocellaires de les Representacions Territorials.

Tots els representants ocellaires amb el suport de la Federació Catalana de Caça i l’Agrupcat, desitgen que el Director General tiri enrere la seva decisió, tenint en compte totes les propostes que li han fet arribar en aquesta reunió, on es deixa constància que totes les autoritzacions de captura (2011, 2014 i 2015) s’han fet de manera precària, precipitada i amb alguns articles d’aquestes autoritzacions que són contradictoris. Al mateix temps li han recalcat que mai s’ha tingut en compte l’opinió del territori per tractar el tema dels fringíl·lids.


One thought on “Els ocellaires mouen fitxa davant el Departament

Deixa un comentari

gif cinegeticatPublicitat