Editorial

Editorial nº10 Cinegeticat

teckel nadal

Eduard Melero – Cardona – 01/12/2015

Desembre de 2015, revista número 10 de Cinegeticat i amb més força que mai!

Per fi arriba el fred i és hora de tractar algun tema espinós per anar entrant en matèria… Si us voleu escalfar de valent, només heu de “gaudir” de l’espectacle polític que viu el país. Tot plegat recorda aquelles obres de teatre que es fan pesades i inacabables, soporíferes… El pitjor de tot és que qui fa l’intent de governar s’hi juga el pa de tots nosaltres. Mentre ells s’encallen, s’enroquen, s’enquisten i bloquegen el funcionament del país, els autònoms, empresaris i treballadors, en general, hem de seguir lluitant, dia a dia, per mantenir-lo. El nostre sector, el cinegètic, també resulta afectat per aquesta situació, ja que amb l’excusa que posen molts dirigents que hi ha temes més importants, de país, el Departament va amb reductora, per no dir marxa enrere. Senyors, tots els sectors sumen i són importants i a cada sector hi ha una oportunitat d’emprendre i fer país. Per tant, feu bé la feina des de dalt, que en teniu molta, obriu més les mires i potencieu i promocioneu el nostre sector que, com bé hem comentat diverses vegades, té uns valors amb molta carrera, valors socials, econòmics i culturals. Aprofiteu-los! Avancem d’una vegada, caram! o haurem de canviar el simbolisme que té el ruc català per un cranc…

Seguim amb temes rellevants

D’altra banda, i per no encendre més foc, ja que l’hivern s’espera llarg i hem de guardar llenya, voldria fer un repàs d’alguns temes rellevants que ens ha deixat l’any cinegètic 2015:

  • La importància de portar al dia i dedicar esforços i recursos científics a elaborar els estudis de sanitat animal amb els seus corresponents controls per tal d’evitar situacions com la sarna als Ports o l’augment de casos de triquina que trobem en els senglars.

  • El “conte” de la guerra de les galàxies amb les eleccions de la Real Federación Española de Caza, que sembla La historia interminable III.

  • Els ACCIDENTS de caça. Hem d’entonar un mea culpa en nom del col·lectiu, encara ens queda molta feina per fer i poder eradicar-los, almenys, les negligències.

  • El naixement de diferents entitats i associacions en pro de la defensa de la caça i dignificant-la com ENDECA o RASTREJADORS. El naixement, també, d’un partit polític de i per a caçadors, ANI i la revolució a les xarxes socials amb els nous grups de caça com Jóvenes por la Caza Catalunya, Seti.cat, Caçadors, etc. i fins i tot la modernització de les territorials de la Federació Catalana, que també han pujat al carro de les xarxes socials, ja era hora, enhorabona!

  • A l’apartat de competicions cal destacar la victòria del català Jordi Morató al campionat estatal de caça de becada.

  • I per acabar, l’emergència cinegètica que, de positiu, ara per ara, només puc ressaltar que s’està posant de moda fer caceres conjuntes amb diferents colles i societats que estan donant bons resultats i ajuden a reduir els danys a l’agricultura. Aquesta idea ha sorgit del mateix col·lectiu i demostra, amb fets, que el paper del caçador és bàsic per resoldre aquestes situacions. La caça per als caçadors!

Aprofitant el meu espai us desitjo a tots i totes unes molt bones festes, bones jornades de caça, seguretat per davant de tot i un millor any 2016!


Deja un comentario

Genérico CinegeticatPublicidad