Actualitat

Èxit aclaparador en la jornada sobre el cabirol a les comarques de Tarragona

J. S – Tarragona – 27/06/2016

El passat dia 18 de juny, el poble de l’Albiol (Baix Camp) en Tarragona, va acollir el primer Seminari sobre el Cabirol a les comarques de Tarragona.

El President de la Federació Territorial de caça Joaquim Vidal i organitzador de la Jornada, va donar la benvinguda als assistents que van omplir la sala del Centre Social de l’Ajuntament Albiolenc.

Presidia l’acte el Sr. Joan Isern, President de la Societat de caçadors” L’Albiolenca”, que va agrair que es fes aquí el Seminari, i l’il·lustríssima Alcaldessa Lídia Guerrero, va inaugurar la Jornada emplaçant a la Federació per altres cursos.

Les comarques de Tarragona, acullen unes poblacions de cabirols a partir d’una reintroducció compartida amb la Federació Catalana de Caça i el Departament de Medi Ambient, amb uns exemplars procedents de les Landes (França), alliberats inicialment als Boscos de Poblet (1995), Alforja (1998), Aiguamúrcia (1999) i Ports de Tortosa (2002).
La població de cabirol ha tingut un assentament positiu i progressiu en el Camp de Tarragona, el que fa possible el seu aprofitament cinegètic.
Per tal de conèixer millor al Capreolus capreolus, la jornada va contar de 5 parts ben definides:

  • Biología i ecologia del cabirol. Pere López (Biòleg i Tècnic de la Territorial de FCCT).
  • Recull normatiu: llei, reglaments i resolució de vedes. Períodes hàbils, modalitats autoritzades, ús de precintes. Àlex Cuadros, Advocat MAB, Asociación del Corzo ACE
  • Pràctica de la seva cacera en les diferents modalitats. D’una banda, aguait i acostament, i de l’altre en batuda. Diferents tipus de reclams permesos. Calibres i visors. Gossos de rastre i sang.
  • Estat sanitari del cabirol i normes bàsiques d’higiene, en el tractament de la seva carn. Santiago Lavin Catedràtic UAB i Director del SEFaS.
  • La seva cuina: diferents receptes.
  • Torn obert de paraules.

L’acollida i organització va ser excel·lent. En finalitzar el seminari es va passar una enquesta de la qual es desprèn que els assistents van adquirir uns coneixements suficients per valorar l’espècie, apreciar-la, i fer un aprofitament raonable.
A les 15 h. Es donava per finalitzada la jornada, que van trobar curta els assistents i seguidament es va poder seguir comentant sobre el cabirol, durant l’àpat que es va realitzar en el restaurant del mateix poble.
Donat l’èxit d’assistència i havent quedat una llista d’espera per assistir al curs, la territorial de Tarragona farà una nova jornada la pròxima primavera.

Grup de la 1a jornada sobre el cabirol a Tarragona
Grup de la 1a jornada sobre el cabirol a Tarragona

Deixa un comentari

gif cinegeticatPublicitat