Actualitat

Èxit de la II edició de Girocaça a Santa Cristina d’Aro

Redacció – Santa Cristina d’Aro – 22/05/2016

El municipi del Baix Empordà, Santa Cristina d’Aro, va acollir aquest cap de setmana la II edició de Girocaça, la fira del món de la caça i ho va fer amb molt bona nota. La primera edició es va celebrar l’any passat a Roses i va esdevenir tot un èxit de participació. Enguany, però, l’ajuntament rosenc s’ha afegit al “carro ecoverd“, que sempre ven i fa guanyar vots, aprovant un decret que convertia Roses en “ciutat respectuosa amb els animals”. Aquesta condició impedeix exhibir qualsevol animal i això ha impedit que Girocaça es reediti a la ciutat de Roses, ja que l’essència de la fira és l’exhibició de canilles de gossos de caça.
La fira d’enguany, doncs, s’ha organitzat a Santa Cristina d’Aro, concretament a l’Espai Riudaura i els seus entorns, on sí que s’ha tractat l’activitat cinegètica de manera natural. Girocaça ha estat organitzada per la Territorial de Girona de la Federació Catalana de Caça, conjuntament amb la societat de caçadors i colla del senglar de Santa Cristina d’Aro i l’Ajuntament de la vila.

inauguració de Girocaça 2016
inauguració de Girocaça 2016

Durant tot el matí de dissabte hi va haver un flux de visitants constant (3.500 segons l’organització), des de la zona d’exposició dels gossos, que comptava amb 39 boxs amb un total de 350 cans, fins a la zona dels expositors. A la zona d’expositors hi havia 28 estands relacionats únicament amb el món de la caça, 4 estands de comerços locals que d’una manera o l’altra tenen relació directa amb la caça, una carpa dels Agents Rurals, una del Seprona i unadels ADF.
L’organització de la fira va oferir un bon dinar a tots els assistents i el plat fort de la tarda va comptar amb la trobada de caps de colla de caçadors del senglar de la demarcació gironina. En aquesta trobada van ser-hi representades gairebé 90 colles del senglar de la província de Girona i s’hi van tractar temes d’actualitat i molt interessants per tal de millorar la seguretat a les batudes. Cal destacar la gran participació dels caçadors en aquest sentit, en un ambient cordial i positiu. A més, el Dr. Santiago Lavin del Servei d’Ecopatologia de la Fauna Salvatge SEFaS de la Facultat de Veterinària de la UAB va fer una magistral ponència referent a la triquina i va ressaltar que cada cop es detecten més casos, especialment a les comarques de la Garrotxa, La Selva i Osona.

visitants a les parades de caça
visitants a les parades de caça

A l’interior de l’Espai Riudaura es va celebrar l’assemblea general ordinària de la Federació Catalana de Caça, que va comptar amb la presència de l’Alcalde del municipi, Xavi Sala i amb la Directora dels Serveis Territorials d’Agricultura a la demarcació de Girona, Elisenda Guillaumes com a personalitats rellevants externes al món federatiu. A l’assemblea, el president de la Federació Catalana, Paco Piera, va resumir les activitats realitzades la temporada passada per la Federació, va repassar els comptes l’exercici anterior i va presentar el pressupost per a la temporada vinent. També es va fer una ponència sobre l’App que està a punt d’oferir la Federació als caçadors, es va parlar de la importància de tenir bones assegurances i es va fer entrega de diplomes als campions anuals de les diferents modalitats de caça, entre altres. Per acabar, es van convocar les pròximes eleccions a la Federació Catalana de Caça pel dia 2 de juliol de 2016.

Assemblea FCC 2016
Assemblea FCC 2016

Aquest mateix cap de setmana, a Solsona s’ha celebrat la XIII Fira del Caçador de Solsona i comarca, que també ha tingut una bona afluència de visitants i ha gaudit d’un bon dia primaveral, ideal per parlar de caça i explicar aventures amb un bon esmorzar.
La propera fira serà l’11 i 12 de juny a Móra d’Ebre, Cazafir.


Deixa un comentari

Genèric CinegeticatPublicitat