Actualitat

Èxit de la primera cacera de joves de Fonteta

Marc Riembau – Girona – 03/04/2016

El dia 2 d’abril, després de dies de preparació, es va celebrar a Fonteta una cacera especial de joves caçadors. Es van reunir caçadors de diversos punts de Catalunya amb l’objectiu de compartir un dia de cacera, però sobretot de passar un bon dia de companyerisme, retrobar-se amb amics d’altres indrets i conèixer gent nova amb qui compartim la mateixa passió.

Tot i que en aquest cas, el resultat de la batuda era el de menys, fins i tot això va acompanyar. La pluja que havia caigut a la nit va permetre veure gran quantitat de rastres abans de començar i les expectatives es van convertir en realitat quan, només de deixar anar les diferents canilles, aviat es van començar a sentir gran quantitat d’empaits i diversos caçadors van tenir l’ocasió de disparar. Molts dels senglars es van escapar, doncs es tracta d’una zona de bosc bastant tancat on les parades tenen poc temps per veure i disparar al porc, però tot i això, el resultat final va ser de sis senglars abatuts, un resultat poc habitual en aquesta zona.

resultat de la cacera de joves a Fonteta
resultat de la cacera de joves a Fonteta

Un cop finalitzada la batuda i recollides les diferents canilles de gossos, ens vam tornar a reunir a la barraca per celebrar un dinar de germanor, on es van compartir un gran nombre d’experiències i anècdotes, com acostuma a passar sempre que es reuneixen una colla gran de caçadors.

dinar de colla
dinar de colla

Cal destacar i agraïr la col·laboració en tot moment de la Colla del Senglar de Fonteta, que a més de permetre realitzar aquesta batuda en la seva àrea de caça, també va cedir la seva barraca de trobada per al dinar, i diversos dels seus membres van ser presents a la batuda per col·laborar en la recollida de gossos al finalitzar la cacera, ja que els gossers no coneixien la zona. Igualment cal agraïr la col·laboració dels companys de la colla veïna de Sant Pol que també van ser presents ajudant a organitzar les parades a la zona més propera a la seva àrea, es van oferir a preparar el dinar per tothom.

Sens dubte, una gran diada que va ajudar a crear noves amistats i reforçar el companyerisme entre caçadors que normalment cacen en colles diferents i no tenen ocasió de trobar-se tots junts. L’èxit de la diada va fer que ningú dubtés que cal donar-li continuïtat i repetir-la en pròximes temporades.


Deixa un comentari

Genèric CinegeticatPublicitat