Actualidad

Girocaça 2017 apuesta por los perros

Joaquim Casals – Girona – 17/05/2017

El passat 13 de maig es va celebrar a Santa Cristina d’Aro laGirocaça, la Fira del món de la caça i natura de Girona. La Fira estava ubicada a l’Espai Ridaura, davant el Teatre Municipal. L’organització calcula que varen passar per la fira més de 4.500 persones.

A primera hora del matí ja van començar a instal·lar-se una trentena d’expositors, tots ells relacionats amb el món de la caça, els gossos i la natura.

Inauguració Girocaça 2017

En las9h, amb el tradicional tall de cinta per part de les autoritats, es va donar per inaugurada la Fira. Tot seguit va començar la «Monográfica del ClubespañoldelAzuldeGascuña» amb molta expectació i uns exemplars meravellosos.

A continuación se celebró la reunión de las collessenglaneresGirona, on van assistir uns 150 caps de colla i on es va poder escoltar l’exposició que va fer el tècnic federatiuDaniCamacho, referent al seguiment de la població de senglar a la província de Girona. Aquest és un elaborat treball de recerca i de camp on han participat les diferents colles tot aportant dades fiables que ajudaran a tenir un document molt valuós per defensar els interessos dels caçadors i millorar la gestió de l’espècie a la província. A la mateixa reunió de colles també hi va participar la Directora General de Forest, Montserrat Barniol, que va mostrar-se receptiva davant les inquietuds i propostes que anaven fent els assistents. També van intervenir el president de la Federació Catalana,SergioSánchez i el president de la Territorial de Girona, Narcís Sánchez, qui va agrair la gran tasca i esforç que fa el col·lectiu especialment durant l’època de cacera i van fer incís sobre les dificultats que es troben els caçadors en determinades zones de cacera i els atacs (la majoria verbals) que reben de part de radicals animalistes ianticaça.

Encuentro de Jefes de Colla del jabalí de la provincia de Gerona

En un altre espai de la Fira, el biòleg Marc Pagès y JoanPareja, ambdós membres del Club deCazadoresde Becada (CCB) van organitzar una ponència sobre la gestió cinegètica de la becada, on es va explicar la biologia, ecologia i estat poblacional d’aquesta au migratòria. També es va fer un repàs del marc legal que afecta la seva caça i es va presentar el resum de captures del darrer any, amb el que es va poder comprovar que l’evolució dels 10 darrers anys ha estat estable, mostrant un nivell acceptable de nombre d’exemplars de becades.

Paral • lelamentse hizo una demostración de perrosretrievers, fent pràctiques d’obediència bàsica i cobrament ambIgnacioAriza, la qual va ser tot un èxit d’expectació. Molts assistents van quedar sorpresosal enterarse-se que la raçaperdigueroés una raça seleccionada per la caça i què gràcies a les seves aptituds (calma, paciència, obediència,..) potenciades per l’activitat cinegètica han estat escollits per poder exercir altres tasques de servei com pot ser el seu ús com a gos guia dels invidents.

Demostración con perros retrievers

Cap al migdia es va celebrar el tradicional dinar de germanor. Després, hi va haver el Concurs monogràfic de morfologia del «ClubespañoldelBeagle«, seguit de la demostració de Mariola Rafart sobre la modalitat de Sant Hubert, que va tenir molt bona acceptació i un èxit rotund com la demostració feta al matí.

Cal destacar que durant tota la Fira hi va haver exposició de gossos de caça. A l’espai s’ho van congregar uns 300 gossos de diferents races (los beagles,aregoise,sabuesoesPanol,porcelana, podencs, grifons, grifons nivernesos,anglofrancés,SABUesode Baviera, grifonsy verter,fausleonadasdebretaña,Brunosde jura, bretons, setters, labradors, …) tots ben classificats en diferents boxs on hi havia un cartell que anomenava el nom de la raça, explicava les seves característiques, hi figurava el nom del propietari i la colla on caçaven. Els boxs estaven ubicats a la zona d’ombra i van ser l’atractiu de petits i grans.

Box con perros de la raza Azul de Gascuña

El que va quedar pendent de fer va ser l’Exhibició de Falconeria, per l’aplicació del protocol de seguretat que afecta encara el sector pel brot de grip aviar.

Una vegada més, doncs, la bona col·laboració entre lAyuntamiento de Santa Cristina de Aro, especialment el seu alcalde, el Sr. Xavier Sala, la Territorial de Girona de la Federación de Caza, la Sociedad de Cazadores y la Colla del jabalí de Santa Cristina de Aro, així com totes les persones que de forma desinteressada hi van aportar el seu granet de sorra, ha permès que laGirocaçacontinuï essent una de les fires més importants del sector i que hagi estat un èxit.

GIROCAÇA vol contribuir a divulgar i millorar la mala imatge que tenen una part de la societat referent als caçadors.

Deja un comentario

Genérico CinegeticatPublicidad