Actualitat

Gran participació i espectacularitat al VIII Campionat de Catalunya de Falconeria

FCC – Lleida – 25/10/2016

El passat diumenge 23 d’octubre les extenses i espaioses planes del terme municipal d’Alguaire van acollir el VIII Campionat de Catalunya de Falconeria; una competició que va comptar amb la xifra rècord de 49 aus inscrites i la presència de nombrós públic per veure les espectaculars actuacions de les aus i els seus falconers.

La jornada va començar humida i amb una mica de vent, fet que va dificultar lleugerament les evolucions de les aus, especialment a les primeres hores del campionat, no obstant, tots els presents, amb el president de la Federació Catalana de Caça, Sergio Sánchez, al capdavant van poder gaudir d’un gran matí competitiu i de l’espectacularitat i bellesa plàstica d’aquesta modalitat de caça, declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO des de 2010.
La competició, que es va dur a terme amb total normalitat al llarg del matí de diumenge i fins ben entrada la tarda, va acabar prop de les 18.00 hores. El públic va gaudir de les modalitats de Sky Trial, Harris, Astors i l’exhibició de Petites Aus. Una gran jornada de companyonia i sana competició en la qual els jutges encarregats de valorar les actuacions d’aus i falconers, Daniel Salas (jutge Nacional) i Àlex Ureña i Óscar García (jutges autonòmics) van proclamar guanyadors; Caramelo de Manel Bonilla en la categoria de Sky Trial, que repeteix medalla d’or al Campionat de Catalunya per segon any consecutiu, Llança de Cristian Cano en Harris, Garfield de Raul Rodríguez en Astors i Apolo de Roger Camprubí en l’exhibició de Petites Aus.

d’esquerra a dreta, Manel Bonilla amb Caramelo, Raul Rodríguez amb Garfield, Cristian Cano amb Llança i Roger Camprubí amb Apolo
d’esquerra a dreta, Manel Bonilla amb Caramelo, Raul Rodríguez amb Garfield, Cristian Cano amb Llança i Roger Camprubí amb Apolo

Al finalitzar la competició, organitzada per la Federació Catalana de Caça conjuntament amb la Representació Territorial de la FCC a Lleida, es van lliurar els diferents premis i distincions als participants, per acabar amb un dinar/berenar de germanor.
Entre les novetats de la present edició cal destacar l’organització d’un curs de jutges de falconeria impartit el dissabte 22 d’octubre a la Sala d’Actes de l’Ajuntament d’Alguaire, pel jutge Daniel Salas de Zaragoza. Els participants en aquest curs van poder realitzar les
pràctiques corresponents en el transcurs del campionat.
Sens dubte, un gran èxit participatiu i organitzatiu que va ser possible gràcies al suport i la col·laboració desinteressada de la Granja Cinegètica Ramírez, AYAMA, TINYLOC, Salva Núñez,
l’Ajuntament d’Alguaire, la Societat de Caçadors Sant Fausto i la Consultoria Meteorològica Celsius, a més dels col·laboradors oficials de la FCC Mutuasport, UFEC i la Generalitat de Catalunya.

Els primers classificats d’Sky Trial, Harris i Astors representaran a Catalunya en el Campionat d’Espanya previst pel proper 3, 4, 5 i 6 de desembre a Osuna (Sevilla).


Deixa un comentari

Genèric CinegeticatPublicitat