Actualitat

IV PROVA D’APTITUDS NATURAL (PAN) i Selecció Joves Promeses 2014, Organitzada per la Delegació Catalana del Setter Club d’Espanya .

Àlex Cuadros 6/7/2014 l’Empordà

Dins del marc incomparable de l’Empordà, zona perdiguera per excel·lència i tradició, i concretament al Vedat Can Genover http://cotocangenover.com/ , una finca de 260 hectàrees amb alguns camps que presentaven característiques idònies per a la celebració d’un PAN i veure les joves promeses que podrien concursar en disciplines superiors (CP, BC i GB). La situació d’aquest enclavat, a prop de Figueres i per tant de la frontera amb França, i ben comunicat amb BARCELONA (AP-7), Lleida (C-25) i Girona va fer que tinguéssim una gran afluència de participants i públic.

El dia ens va oferir una excel·lent meteorologia, malgrat que els dies previs la pluja va fer acte de presència. Es van congregar més de 50 aficionats a les races de mostra, principalment britàniques, per poder observar als 33 gossos inscrits (32 setter anglesos i un pòinter, lamentant algunes baixes finals de Setter Gordon), xifra que suposa batre un nou record en una prova d’aquesta modalitat per a Catalunya.

PAN

La convocatòria estava prevista per al dissabte dia 5 d’abril de 2014, havent fet diverses prospeccions prèvies per anar ajustant les proves al nombre de gossos inscrits, la climatologia i l’estat del cultiu (que justament va fer canviar el camp principal la mateixa setmana). Es van iniciar les inscripcions, i revisió de papers (LOE, Xip, Cartilles sanitàries) a les 8.00, per seguir amb un bon esmorzar abans d’accedir a la primera part de la prova, consistent en un torn en “sols” i sense cacera, per poder fer una primera valoració dels gossos que tenien possibilitats d’accedir a la “selecció” per a la final nacional del PAN.

A continuació es va córrer el torn del PAN pròpiament dit, amb guatlla sembrada, prèvia inspecció en el camp, per part del Jutge, de les característiques de l’estàndard, morfologia i aspecte de cada ca. Una vegada passat aquest primer test, se’ls va fer córrer en un camp amb suficient amplitud i profunditat, veient la característiques més destacables de les races en alguns exemplars, així com la mostra i guia en la majoria de casos, presentant les guatlles un excel·lent comportament i vol.

Cap a les 3 de la tarda es va donar per conclòs el concurs, i el Jutge basc Josetxo Vacas, va fer un rapport del que ve veure en el camp, i donant els noms de la selecció per a la final nacional a celebrar a Valladolid:

• Dendaberr Olaf y Dendaberri Olí cond. JM Flores,

• Euskitze Lorena, cond. Tomas Guenaga

•Dendaberri Olatz, cond. R. Moratón,

• Alice cond. Diego de la Torre

Finalment cal agrair a tots els membres de la Delegació catalana, a la gent que es va desplaçar des de diferents punts de la geografia catalana (i fins i tot estatal i del país gal), de l’excel·lent ambient regnant i l’alta participació, havent de dedicar unes paraules al Jutge, Josetxo Vacas, que es va caracteritzar per seu bo fer i educació, així com al gestor de l’APC de Can Genover, i el seu equip, per l’opípar i excel·lent menjar que ens va brindar, per un preu “anticrisi”, cosa que segurament va ajudar a superar les expectatives i que el dia s’allargués fins ben entrada la tarda, on la gent que així ho va desitjar, va poder campejar de nou els seus gossos joves, i no tan joves.

Delegació Catalunya – SETTER CLUB DE ESPAÑA

logo setter


Deixa un comentari

MussapPublicitat